10 tips cadeaus housewarmingparty 1

10 tips cadeaus housewarmingparty

De Housewarmingparty

Mensen die een housewarmingparty organiseren hebben een huis gekocht of zijn verhuisd naar een ander huis. Zij zijn trots op hun huis en willen dit graag met familie en vrienden delen. Wanneer er een uitnodiging voor een housewarming bij je op de mat valt, wordt je toch wel nieuwsgierig naar het mooie stulpje van je vrienden. Een cadeau is zeker op zijn plaats! Hieronder vindt je een aantal tips die je wegwijs kunnen maken en je misschien inspiratie geven in cadeauland.

Geschenkmand

Een geschenkmand kan zo kant en klaar worden aangeschaft. Maar wat dacht je ervan om zelf een mooie mand te vullen met delicatessen waar je vrienden dol op zijn? Luxe chocolade, lekkere wijn, tapas, kaasjes en nog meer originele producten om mee te verrassen. Met dit cadeau kun je het zo duur of juist goedkoop maken als je zelf wilt.

Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een kostbaar, maar een o zo’n handig product. Je vrienden of familie die hun nieuwe huis aan jullie gaan tonen hebben beiden een drukke baan en weinig tijd voor het huishouden. Een robotstofzuiger biedt uitkomst. Wanneer je ‘s avonds terugkeert van je werk is je huiskamer vrij van stof en andere ongerechtigheden. De robotstofzuiger is prijzig, maar misschien een mooi cadeau om met een aantal mensen te geven? Een stuk beter dan zo’n ouderwetse stofzuiger.

Deurmat

Een deurmat met een gepersonaliseerde bedrukking geeft een woning een warm welkom. Een uniek en persoonlijk cadeau wat speciaal voor een housewarming party kan worden laten bedrukt. Online vindt je verschillende webshops waar je bedrukte deurmatten kunt bestellen.

Brievenbuspakket

Ben je verhinderd om naar de housewarmingparty van je beste vriendin te gaan? Maar wil je toch iets geven voor haar nieuwe huis, dan is een brievenbuspakket een uitkomst. Kijk op de onderstaande website en ontdek dat er tientallen brievenbuspakketten beschikbaar zijn. Wel even de verzendtijd in de gaten houden!

Planten en bloemen

Natuurlijk kan een nieuw huis niet zonder planten en bloemen. Zijn jou vrienden die de housewarming geven echte plantenliefhebbers? Probeer er dan achter te komen welke planten zij aantrekkelijk vinden. Het is vervelend wanneer jij met een cactus aankomt, terwijl zij gek zijn op begonia’s.

Ja, en bloemen, dat kan altijd natuurlijk. Daar maak je iedereen blij mee!

Luchtbevochtiger

Droge lucht in huis kan gezondheidsklachten geven. Droge ogen en een pijnlijke keel kunnen de gevolgen zijn van té droge lucht in huis. Om een aangename atmosfeer te kweken is een luchtbevochtiger onontbeerlijk. Een mooi cadeau voor mensen die net een huis hebben gekocht en hun vloeren hebben voorzien van een parket of een houten vloer. Ook antieke spullen en muziekinstrumenten blijven in een betere conditie wanneer een luchtbevochtiger wordt gebruikt.

Naambordje

Een nieuw huis is helemaal oké wanneer er een naambordje en nummer aan het huis is bevestigd. Heb je een familielid die een supermodern huis heeft gekocht? Geef een RVS-look naambordje cadeau met strakke letters en nummer. Naambordjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen zoals hout, metaal, plastic of plexiglas.

Een Barbecue

Vooral wanneer het om een stel gaat wat is gaan samenwonen, is een BBQ helemaal op zijn plek. Een eenvoudige bol BBQ heb je al voor nog geen 25 euro. Leuk om er wat houtskool bij cadeau te doen!

Sfeervolle kaarsen

Kaarsen zijn bijna bij iedereen welkom. Weet je zo ongeveer wat de tinten zijn van het interieur, dan kun je de kleuren kaarsen hierbij afstemmen. Ook geurkaarsen zijn er in veel variaties. Wil je het helemaal goed doen, koop dan een mooie lantaarn, voor binnen of buiten met bijpassende kaarsen.

Sleutelhouder

Een sleutelhouder is een echt functioneel cadeau. Nooit meer autosleutels kwijt wanneer je ze ook daadwerkelijk ophangt aan deze houder. Een superleuk, betaalbaar cadeau!

Bedrijfsuitje veluwe

Een bedrijfsuitje bij de wildproeverij op de Veluwe.

Bedrijven met meer personeelsleden doen regelmatig aan teambuilding. Binnen een bedrijf is dat belangrijk om de samenwerking tussen de werknemers te verbeteren. In ieder bedrijf gebeuren er soms bepaalde dingen die de onderlinge collegialiteit niet bevordert. Daarom zijn bedrijfsuitjes goed om de onderlinge band tussen de werknemers en bedrijfsleiding te verbeteren. Het organiseren van bepaalde bedrijfsuitjes kan veel voordelen opleveren. Bij een bedrijfsuitje zullen de werknemers weer het gevoel krijgen dat de onderlinge verbondenheid belangrijk is binnen het bedrijf. Door een bedrijfsuitje wordt de onderlinge band met de collega’s verbetert. Je leert elkaar ook buiten het bedrijf beter kennen.

Teamuitjes zijn voor het bedrijf van groot belang

Op de eerste plaats worden bedrijfsuitjes georganiseerd om de onderlinge relaties tussen alle werknemers van het bedrijf te verbeteren. Wanneer de onderlinge band beter is, zullen de werknemers eerder geneigd zijn om bepaalde problemen binnen het bedrijf met elkaar te bespreken. Wanneer dat gebeurt, zal er effectiever worden gehandeld. Ook zullen de werknemers onderling eerder met elkaar overleggen als er problemen zijn. Omdat er een wederzijds vertrouwen is, zal er vaak een opbouwende feedback worden gegeven.

Ook zullen de collega’s onderling van elkaar weten wat de kwaliteiten zijn. Daardoor zal er ook binnen het bedrijf efficiënter gewerkt kunnen worden. Wat ook een groot voordeel is, wanneer de sfeer binnen een bedrijf goed is dat de werknemers graag naar het werk gaan. Dat is goed voor de lichamelijke gesteldheid van de werknemer, maar komt ook ten goede aan de bedrijfsresultaten. Werknemers ontdekken door de samenwerking wat de sterke punten van zichzelf en de anderen zijn. Daardoor zal het vertrouwen in de eigen kennis groeien. Zo zie je dat een teamuitje meer is dan alleen maar gezelligheid. Het is goed om de onderlinge relaties binnen de personeelsleden te verbeteren.

Een teamuitje organiseren

Je kunt als bedrijf op verschillende manieren een teamuitje organiseren. Als directie zou je een brief aan de personeelsleden kunnen geven om aandacht te vragen voor een teamuitje. Daarop zou het personeel een geschikte datum aan kunnen geven en laten kiezen en uit vijf mogelijkheden waar er naar toe gegaan kan worden. Wanneer alle brieven zijn terugontvangen kun je met het organiserende team kijken wat haalbaar is. Wanneer de voorkeur wordt gegeven aan het thema wildproeverij dan kun je kijken op de website wildproeverij.nl wat de mogelijkheden allemaal zijn. Je ziet dat de wildproeverij achter de Veluwse bosranden is verscholen. Het is een wereld die zeker de moeite waar is om daar alles te gaan bekijken. Bij de wildproeverij word je als gast op een charmante manier ontvangen. Als liefhebber van cultuur, natuur en food zul je er zeker aan je trekken komen. Bij de wildproeverij draait alles om het heerlijke voedsel, waarbij het niet alleen gaat om het eten van wildproducten. Je zult er kunnen genieten van je wildarrangement op de Veluwe. Je leert er wild eten die op de heerlijkste manier wordt, bereidt. Van de maaltijd zul je kunnen genieten, omdat het allemaal zo heerlijk is klaargemaakt. Wordt er voor een wildarrangement gekozen dan is dat geheel verzorgd. Voorafgaand aan het wildarrangement kun je gebruik maken van een dagbesteding die je vooraf kunt bespreken. Wanneer je al vaker een bedrijfsuitje hebt gehad zal dit zeker alle voorgaande uitjes overtreffen.

Overnachten met de groep

Wanneer je tot in de late uurtjes door wil gaan met de groep, kun je beter niet meer terug naar huis rijden. Je kunt er eenvoudig overnachten in een hotel. Er zijn meerdere hotels in de buurt om de nacht door te brengen. Door te overnachten zal de onderlinge sfeer tussen het personeel verbeteren. Omdat het uitstapje zo geweldig is geweest en, maar moeilijk te overtreffen is, zou je het om de paar jaar kunnen herhalen. Door op de website wildproeverij.nl te kijken kun je vooraf de mogelijkheden bepalen. Je hoeft de tweede keer niet alles hetzelfde te doen wat je de keer ervoor gedaan hebt. Iedereen zal tevreden zijn over het bedrijfsuitje waarover nog vaak gesproken zal worden.

10 Vaderdag cadeau tips 2

10 Vaderdag cadeau tips

Vaderdag

Evenals dat we moederdag vieren wordt vaderdag ook als feestdag gezien. Papa lekker verwennen op de 3e zondag in juni, met een mooi cadeau en een ontbijtje op bed. Sinds de jaren ’60 is het  vaderdag vieren in opkomst, maar  werd in de jaren ’70 en ’80 pas echt populair. De papa’s en opa’s mogen ook best eens in het zonnetje worden gezet met tekeningen van kinderen en kleinkinderen. Ben je op zoek naar een mooi, betaalbaar cadeau voor vaderdag, check dan onderstaande lijst met 10 tips voor een cadeau op vaderdag!

Lekker luchtje

De meeste vaders en opa’s vinden een lekker luchtje belangrijk. Echter zij kopen het niet zo snel voor zichzelf, wat vrouwen weer wel doen. Ouderwetse after shave geuren als “Old Spice”en “Tabac”bestaan nog steeds.  De moderne en wat jongere man zal echter een aftershave geur van deze tijd meer waarderen. “van Gils” heeft heerlijke geuren evenals “Vercase”. Een lekker luchtje is gemakkelijk online aan te schaffen.

BBQ schort

Is je man of vriend een fervent barbecuer? Hoe leuk is het dan om een BBQ schort cadeau te doen met zijn naam erop gedrukt. Een origineel cadeau wat zeker in de smaak zal vallen. Er zijn webwinkels die zelfs bedrukkingen kunnen realiseren in de vorm van een foto!

Bijzondere biertjes

Sommige mannen zijn echte bierdrinkers! Maar om nou met een krat bier aan te komen op vaderdag is wel heel gemakkelijk. Ga eens naar een winkel waar men gespecialiseerd is in verschillende biersoorten. Leuk voor man of opa om eens wat anders te drinken. Ook online zal je zeker een aantal webwinkels tegen komen waar je bijzondere bieren kunt bestellen.

Een boxershort

Er zijn schitterende boxershorts te koop waar je een door jouzelf uitgekozen tekst op kunt laten drukken. Dit kan een sexy tekst zijn maar ook een kreet als “superpapa!”

T-shirt voor papa en zoon

Is het niet grappig om, al of niet bedrukt, een t-shirt aan te schaffen voor vader en peuterzoon? Geeft een leuke uitstraling wanneer je met beide mannen op stap gaat!

Herenarmband

Je ziet het tegenwoordig steeds meer, de armband voor mannen. Niet alleen de jonge man maar ook de oudere heren worden regelmatig gespot met een mooie armband. Vooral de leren armbanden met een metalen insteekverbinding zijn actueel.

Lekker borrelplankje

Veel vaders houden van een drankje op zijn tijd. Hoe leuk is het om als vriendin een lekker borrelplankje aan te schaffen. Dit kan op simpele wijze online. Wil je er een persoonlijke touch aan geven? Maak dan zelf zo’n borrelplank. Koop een mooie doorleefde plank en schaf producten aan waar je man, vader of vriend gek op is. Lekkere gevulde pepertjes, een mooi stukje kaas en pittige worstplakjes geven een plankje een aantrekkelijke uitstraling.

Zomerpakket

Voor zowel vrouwen als mannen zijn zomerpakketten helemaal van deze tijd. Neem bijvoorbeeld het zomerpakket bierproeverij, zomerpakket tapas of een pakket wat gericht is op zonnen en bruin worden. Een geweldig uniek cadeau wat helemaal kan worden afgestemd op de man van nu!

Vaderdag cadeau geknutseld door je baby

Eén van de mooiste cadeaus die een papa kan krijgen is natuurlijk een zelfgeknutseld cadeau van je baby. Kinderen op de basisschool maken meestal tijdens het knutseluurtje op school een mooi vaderdagcadeautje. Maar een baby is afhankelijk van zijn moeder. De website https://www.24baby.nl/ biedt een aantal leuke knutselideetjes. Wat te denken van een schilderij met de handjes en voetjes van jou kindje. Kijk op de website en laat je inspireren.

Gereedschap

Klusvaders hebben altijd behoefte aan gereedschap. Probeer eens bij je knutselman te polsen wat hij nog niet in zijn gereedschapskist heeft. Papa is altijd blij met een nieuwe hamer of schroevendraaierset!

Tips bescherming tegen de zon 3

Tips bescherming tegen de zon

Huid beschermen tegen de zon

Wanneer we net zo’n zomer krijgen als vorig jaar, is bescherming tegen de zon geen overbodige luxe. Bescherming tegen zonlicht is niet alleen belangrijk voor je huid, maar ook voor je haar en ogen.  Vooral  kinderhuidjes zijn belangrijk om met goede beschermingsmiddelen in te smeren.

Uv-index

Zonlicht kan worden aangemerkt als uv-index. Niet elke dag heeft dezelfde index. Een wat bewolkte dag in de zomermaanden vereist wel dat je jezelf moet insmeren wanneer je buiten bent, maar heeft misschien een minder hoge factor nodig. Het zonlicht is op zijn sterkst tussen 12.00 uur  en 15.00 uur ‘smiddags. Zonkracht wordt in Nederland elke dag doorgegeven via weerbericht. Ook zijn er handige apps die de uv-index van jou woongebied laten zien.Online zie je in één oogopslag wat de uv-index van die dag of uur is. In Nederland is dit meestal een sterkte van 1 tot 8.

Huidtype

Elk huidtype is weer anders. Heb je de lichte huid van een roodharige, dan is het extra oppassen geblazen. Bij een zonkracht 3 kan deze huid al na 10 minuten verbranden wanneer je het smeren achterwege laat.

Een wat meer donkere huid kan ook meer hebben qua zon. Daarom zijn de mensen die om en nabij de evenaar wonen meestal in het bezit van een donkere huid. De uv-index is daar dan ook gemiddeld 15. Mensen die vanuit Nederland in deze streken op vakantie gaan met de normale lichte huid, kunnen zeer snel al gaan verbranden. Na 15 minuten is de huid al rood en dan ben je eigenlijk al te laat. Smeren voordat je naar buiten gaat en niet eerst een poosje gaan zonnen.

Welke factor?

Om kanker en snelle veroudering te voorkomen is minimaal factor 30 nodig om jezelf te beschermen. Vooral de kinderhuid is belangrijk om goed en regelmatig in te smeren. Verbrandingen op jonge leeftijd kunnen zich later uiten in huidkanker.

Voor kinderen is het belangrijk dat:

  • Ze een hoge factor zonnebrand nodig hebben. Minimaal factor 30.
  • Smeer om de 2 uur opnieuw in en pas op wanneer ze regelmatig in het water spelen. Ook dan steeds weer insmeren.
  • Laat je kind een zonnebrilletje en een petje dragen op warme, zonnige dagen.
  • Zoek tussen 12 en 15 uur de schaduw op.

UV-kleding

Tegenwoordig is er uv-kleding op de markt, die je kind goed beschermt tegen de zonnestralen. Vooral tijdens een stranddagje is dit ideaal. Voordelen zijn dat je kind constant beschermt wordt met factor 50. Deze kleding je snel kunt uitspoelen  en binnen 15 minuten weer droog is.

Een gewoon wit t-shirtje heeft een beschermingsfactor van 15 spf en wanneer het nat is nog minder.

Zonnebrilletje

Evenals kleding is het ook belangrijk om een goed zonnebrilletje voor je kind aan te schaffen. Er zijn speciale brilletjes met uv-bescherming voor kinderen.

Petje of hoedje

Wanneer je kindje nog niet zoveel haar heeft is het gebaat bij een goed petje of hoedje. Sommige kinderen vinden dit maar niks en proberen de pet steeds af te gooien. Koop een deugdelijk exemplaar en laat je kind er langzaam aan wennen.

De juiste zonnebril

Zonnebrillen zijn er in allerlei variaties. Het  belangrijkste van een zonnebril is natuurlijk 100% bescherming van je ogen. Wil je een goede zonnebril let dan op het stickertje wat op de bril is geplakt. Er staat dan meestal 100% uv of UV400 op. Om er voor te zorgen dat de UV straling van opzij, boven of onderzijde je ogen bereikt, moet de bril rondom goed aansluiten.

De CE-markering die wordt aangegeven gaat van 0 tot 4. De beste CE-markering is 4. Geeft 92-97% absorptie van het licht. De kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur heeft geen effect op de UV-bescherming!

Zonnebril

Haren

Wanneer je constant je haar blootstelt aan de zon wordt het droog, pluizig en geeft gespleten haarpunten. Het beste is om je haar helemaal niet bloot te stellen aan de zon. Gebruik een hippe bandana of zet een pet op. Wanneer je lang haar hebt, kun je het opsteken. Een knot is gemakkelijk, ook wanneer je rug moet worden ingesmeerd.

Wanneer je toch zonder pet etc. in de zon gaat, vergeet dan niet de scheiding in je haar in te smeren met zonnebrand. Neem regelmatig na een stranddag een haarmasker. Je haardos knapt er zienderogen van op.

Tien tips voor tijdens de zwangerschap 4

Tien tips voor tijdens de zwangerschap

Bijna iedere vrouw vindt het heerlijk om zwanger te zijn. Er groeit een klein hummeltje in je buik en dat blijft een wonder. Tóch is niet iedere vrouw gelukkig tijdens haar zwangerschap en zit op een roze wolk.  Vermoeidheid, misselijk en vocht vasthouden komt vooral in de eerste maanden van de zwagerschap voor. Wanneer je verder in de zwangerschap zit, gaat je buik in de weg zitten, slaap je minder goed en heb je geregeld dikke voeten. Er zijn een aantal tips om te helpen deze vervelende bijkomstigheden te verzachten en je toch te laten genieten van het zwanger zijn. Als het goed is ben je 2 à 3 keer in je leven in verwachting van een baby. Laat dit een tijd zijn die je je zal herinneren als een heerlijke periode.

De tijd nemen voor jezelf

Vrouwen hebben de neiging om altijd ja te zeggen wanneer ze iets wordt gevraagd. Nu je zwanger bent is je lichaam anders dan anders. Ga doen waar je zin in hebt. Lekker een rustige wandeling maken, wat yogaoefeningen doen een gezichtsmasker nemen, uitgebreid naar de kapper,  een boek lezen of een relaxte film kijken. En zeg gewoon nee, wanneer je er geen zin in hebt. Dat mag allemaal. Ontspanning zorgt voor minder stress en geeft je een prettig gevoel. Je vriend of echtgenoot mag natuurlijk mee-relaxen.

Ademhalingsoefeningen

Ben je een fervent yoga-fan, dan weet je vast wel hoe je op een rustige manier moet ademhalen. Nooit iets gedaan met yoga? Probeer dan eens de volgende oefening.

Rustig op je rug gaan liggen en 5 tellen in en weer 5 tellen uitademen. Adem in door je neus en uit door je mond. Adem door je buik. Het geeft een heerlijk gevoel wanneer je dit regelmatig doet.

Denk ook eens aan je voeten!

Met je voeten moet je je hele leven doen. Vaak worden voeten als laatste verzorgd. Het is misschien prettig om, nu je zwanger bent, naar een pedicure te gaan en je voeten uitgebreid te laten verzorgen. Teennagels worden op de juiste manier geknipt en geveild en wat denk je van zo’n heerlijke voetmassage? De pedicure kan je bezoeken wanneer je in je 4e maand zit. Vertel altijd dat je zwanger bent. Voetmassages zijn er in verschillende gradaties. Een zwangere vrouw is het meest gebaat bij een zachte, rustige voetmassage. Een voetenbad is eventueel ook perfect voor een rustige voetmassage.

Vergeet je vriend of man niet!

Wanneer je meer dan 34 weken zwanger bent, ben je nog altijd aantrekkelijk voor je man. Vergeet hem niet. Ga samen, nu het nog kan, lekker uit eten of ga naar een concert of film. Lief zijn voor elkaar is vooral in de laatste zwangerschapsperiode erg belangrijk. Je bent je voor aan het bereiden op een bevalling en zal dit samen met vriend of ega doormaken. Praat er over, dan kom je nader tot elkaar en kun je op een prettige manier het einde van de zwangerschap samen beleven.

Gebruik een zwangerschapskussen

Het zwanger zijn is een vermoeiende bezigheid. Let erop dat je gezond eet, slaapt en ontspant. Vooral het slapen is nog wel eens een probleem wanneer je zwanger bent. De aanschaf van een goed zwangerschapskussen kan verlichting brengen en je helpen om beter te ontspannen. Dit kussen is speciaal ontworpen om de perfecte houding te bewerkstelligen. De buitenhoes is meestal voorzien van ademend materiaal en zal tijdens warme nachten koel aanvoelen. Een zwangerschapskussen is een ergonomisch ontwerp. (Ook geschikt voor mensen met rug- en heupklachten). Dit kussen geeft de juiste ondersteuning aan wervelkolom, nek, hals en heupen.

Zorg dat je een zwangerschapskussen aanschaft met een afneembare, uitwasbare hoes. Een zwangerschapskussen wordt na de bevalling ook wel gebruikt als voedingskussen.

Relaxmoment kiezen

Probeer een aantal keren per week je eigen momentje in te lassen. Vooral wanneer je al een kind hebt en misschien wel een baan, worden deze momenten snel vergeten. Probeer het in ieder geval toch te doen. Ga in bad of doe wat yoga. Maar je mag natuurlijk ook een leuk spelletje doen op de pc. Ieder mens is anders en ontspant op een andere manier.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is één van de bijkomstigheden die je kunt krijgen wanneer je zwanger bent. Dit komt door je snel groeiende buik die als het ware de maag naar boven duwt. Om toch lekker te slapen kun je een aantal kussens onder je bovenlichaam leggen of je verstelt de bedbodem aan het hoofdeinde omhoog.

Geniet van de kleine dingetjes

Kleine dingetjes kunnen je helemaal blij maken. Brandende kaarsjes, een knuffeltje wat je hebt gescoord, een drankje drinken (zonder alcohol natuurlijk) en hapjes eten met de vader van je kind, geven het juiste gevoel wat je nodig hebt om blij en gezellig je zwangerschap door te maken.

Doe overdag een dutje

Schaam je er niet voor! Doe gewoon overdag een dutje..Het beste is om even op je bed te gaan liggen. Samen met een zwangerschapskussen is het heerlijk om een uurtje te slapen. Je kunt de rest van de dag weer energiek tegemoet.

Ten slot als laatste, laat je niet gek maken!

Moeders en schoonmoeders hebben  nog wel eens de drang om goedbedoelde adviezen te geven. Natuurlijk zijn zij zelf ook zwanger geweest. Sla de adviezen niet meteen in de wind, onthoud bepaalde tips en doe er je voordeel ermee. Luister niet naar fabels en rare verhalen, laat dit gewoon over je heen komen en laat het van je afglijden. Ieder vrouw beleeft toch haar zwangerschap weer anders. Geniet van het zwanger zijn, het is zo weer voorbij!

Vader zoon uitje

Beste Vader zoon uitje

Een dagje op stap met pap is voor alle zonen een geweldig dagje uit. Het is een ideale manier om de band tussen vader en zoon extra sterk te maken. Het maakt niet uit of je net vader bent geworden, of als volwassene met je vader op stap wilt. Even lekker mannentijd en er goed tussenuit. Er is tijd voor stoere actie en extra aandacht van papa alleen. Wil je weten wat de leukste uitjes voor vader en zoon zijn? Wij hebben de beste uitjes voor vader en zoon op een rij gezet, zowel voor jong als oud.

Mountainbiken

Even flink energie loslaten, lekker vies worden en ook nog goede gesprekken voeren. Mountainbiken is een geweldige activiteit en uitje voor vaders en zonen. Ga naar een mooi natuurgebied met goede mountainbike paden en geniet een hele dag van plezier op de fiets.

Skydiven

Houden jullie allebei van spanning en sensatie? Laat de vrouwen thuis en ga samen de sprong maken. Kies voor een skydive sessie. Je leert gauw de basisvaardigheden en kunt samen met een instructeur de eerste sprong maken. Samen een spannend avontuur beleven is een geweldig uitje voor vader en zoon.

Dierentuin of aquarium

Is jouw zoon gek op dieren en kan hij hier uren over praten? Dan is een dagje samen met pap naar de dierentuin een perfect uitje. Samen kunnen jullie alle dieren bekijken en vader kan meer vertellen over de dieren. Het is een leuk en educatief uitje.

Een museum bezoeken

Vind je het belangrijk dat jouw zoon een goede culture opvoeding krijgt? Dan is een museumbezoek natuurlijk een fantastisch idee. Er zijn genoeg musea die moderne en interactieve programma’s aanbieden. Dit is ideaal voor jonge kinderen om kennis te maken met een museum. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje naar het Scheepsvaartsmuseum?

Lasergamen

Nodig wat bevriende vaders en zoons uit en ga met z’n allen lasergamen. Geniet van even alleen mannen onder elkaar, actie en een geweldige game. Dit is een uitje waar zowel vader, als zoon, het nog jaren over zullen hebben.

Wandeling in de natuur

Geniet van een wandeling door het bos of een natuurgebied. Je kunt dit extra interessant maken door online een speurtocht te zoeken. Zoek bijvoorbeeld bepaalde vogelsoorten, bloemen of specifieke elementen uit het natuurgebied.

Geo caching

Een andere manier om een wandeling toch net wat leuker te maken, is door te geo cashen. Dit is een unieke manier van speurzoeken. Je kunt online genoeg geo cash routes vinden. Dit is een speurtocht aan de hand van coördinaten. Bij ieder punt, is er een nieuwe coördinaat te vinden. Na de reeks te volgen, kom je uiteindelijk bij het eindpunt aan.

Bezoek een sportclub

Is de liefde voor de sport met de paplepel ingegoten? Dan is het natuurlijk een perfect uitje voor vader en zoon om een geliefde sportclub te bezoeken. Je kunt hier op dagen dat er geen wedstrijden zijn een rondleiding krijgen of het bijhorende museum van de sportclub bezoeken.

Naar een sportwedstrijd gaan

Ook is het natuurlijk een ideaal uitje voor vader en zoon om een sportwedstrijd bij te wonen. De sfeer in het stadium, de snacks en natuurlijk de wedstrijd zelf maken het tot een favoriet vader en zoon uitje.

Een drankje doen

Of het nu op jonge leeftijd een fristie is of op latere leeftijd een biertje, samen een drankje doen is altijd een goed idee. Bestel er direct iets lekkers bij en maak gebruik van deze tijd om eens goed bij te praten.

Poolen

Wanneer je zoon wat ouder of volwassen is, is een avondje naar de poolbar een geweldig uitje voor vader en zoon. Speel een rondje pool, bestel en drankje en geniet van de tijd samen.

De bioscoop

Op een regenachtige dag kan het lastig lijken om een leuk uitje te vinden. Dan is een film kijken in de bioscoop natuurlijk altijd een goede optie. Kies samen een leuke film uit, koop een grote bak popcorn die samen met mama niet zou mogen en geniet samen van een gezellig middagje film.

Winkelen

Shoppen echt iets voor vrouwen? Nee hoor, ook vaders en zoons kunnen op alle leeftijden een geweldig uitje beleven aan winkelen. Ga samen de stad in en slaag beide voor een nieuwe outfit.

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje voor jou en jouw zoon, of juist voor een uitje samen met jouw vader? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips. Maak samen de leukste avonturen mee en sterk de band tussen vader en zoon.