Beste voetenbaden van 2021

Je hebt net een lange en zware werkdag achter de rug en bent toe aan ontspanning. Je komt thuis en komt erachter dat je eigenlijk vrij weinig in huis hebt dat bij kan dragen aan een goede ontspanning. Wel had je eens van een vriend gehoord dat een voetenbad erg ontspannend zou moeten zijn en hierom besluit je om dit toch een kans te geven. Je pakt een bak in de juiste maat en vult deze met warm water. Tot je grote verbazing werkt het inderdaad enorm ontspannend en ben je nu erg benieuwd naar de theorie hierachter!

De mooiste producten


Medisana FS 881 - Voetenbad

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.3 van de 5 sterren uit 27 reviews

Clatronic FM 3389

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 5.0 van de 5 sterren uit 3 reviews

Voetverzorging zelf doen

Wat is een voetenbad

Met een voetenbad wordt het baden bedoeld van je enkels en voeten. Het water blijft tot onder de knieën en kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Zo wordt het gebruikt voor therapie, medische redenen, ontspanning en natuurlijk het wassen van de voeten. Op de markt zijn er meerdere soorten voetenbaden aanwezig met ieder een net wat andere uitvoering. Zo zijn er voetenbaden aanwezig met een ingebouwde massage. Deze variant geeft verlichting bij pijnlijk en vermoeide voeten. Daarnaast zorgen deze voetenbaden voor een stimulatie van de bloedtoevoer.

Hoe werkt een voetenbad?

Veel voetenbaden beschikken over meerdere functies. Zo heb je voetenbaden met een bubbelfunctie, massagefunctie en een warmte functie. De dubbelfunctie zorgt voor een prettig gevoel aan de voeten. Er wordt namelijk via kleine openingen lucht naar boven geblazen. Hierdoor voel je de lucht langs je voeten en enkels optrekken. Doordat de bubbels langs de voeten komen wordt je huid op een zachte manier gemasseerd. Dit effect kan je versterken door een olie aan het bad toe te voegen. Naast het masserende effect van de bubbels, zit er vaak ook nog een echte massagefunctie in. Bij de massagefunctie worden je voeten gemasseerd door vibrerende noppen op de bodem van het voetenbad. Deze functie kan je gebruiken bij een vol en een leeg bad. Wel is het aan te raden om dit te doen terwijl het badje volzit. Op deze manier kan je het combineren met de bubbels en krijg je de optimale massage. Naast de massagefunctie, kun je ook gebruik maken van de warmtefunctie. Vrijwel elk voetenbad van degelijke kwaliteit, beschikt over een warmte-element. Hierdoor koelt het wat in het voetenbad niet snel af en kun je nog langer genieten van de ultieme voetverwenning.

Soorten voetenbaden

Zoals eerder omschreven zijn er voetenbaden met verschillende functies. De meeste voetenbaden beschikken over een aantal van de hierboven genoemde functies. Echter zijn er ook voetenbaden die beschikken over al deze functies en nog meer. Zo zijn er voetenbaden waarbij de temperatuur een warmtefunctie heeft waarbij je de temperatuur zelf kan bepalen en zo lang als jij wilt aan kan houden. Naast de temperatuur zit er ook een grote variatie in de massagemogelijkheden. er zijn erg veel verschillende soorten massagestanden mogelijk. Zo kunnen sommige massagestanden effect hebben tot aan de onderkant van de rug. Een ander gaaf iets dat in een voetenbad aanwezig kan zijn, is infrarood verlichting. Hierdoor worden je bloedvaten nog extra gestimuleerd en ervaar je nog meer genot. Naast de luxere vormen van voetenbaden, heb je ook een wat meer standaard voetenbad. Zo’n standaard voetenbad wordt veel in gebruikt bij bijvoorbeeld pedicures. Op die manier worden de voeten op de juiste manier schoongemaakt. Naast de functies, is er ook een grote diversiteit aan maten en vormen. Zo kun je een rechthoekig voetenbad kopen, maar kun je ook kiezen voor de ronde variant. De grootte van de baden verschilt ook enorm. Zo kunnen ze oplopen tot wel een meter breed. Echter gaat de voorkeur bij de meeste mensen uit naar de wat kleinere varianten. Dit omdat deze eenvoudiger op te ruimen zijn.

Hoe onderhoud je een voetenbad

Nadat je heerlijk genoten heb van een voetenbad, zal het bad ook weer opgeruimd moeten worden. Echter voordat je het voetenbad opruimt, is het van belang dat je hem intern goed reinigt. Dit kun he doen door het het bad goed te spoelen met water. Naast dat je dit met water kunt doen, zijn er hier ook specifieke producten voor op de markt. Regelmatig schoonmaken verbeterd de hygiene en voorkomt narigheid zoals voetschimmel. Naast de standaard schoonmaak, verschilt het onderhoud ook per voetenbad soort. Zo heeft de wat luxere variant net wat andere onderhoud nodig. Houd hier rekening mee bij de aankoop en verdiep je hierin. Dit zorgt er namelijk voor dat je langer kunt genieten van het voetenbad.

Voetenbad en de gezondheid

Een lichamelijk voordeel die je er vaak terug hoort komen bij een voetenbad, is de verbetering van de bloedsomloop. Door regelmatig een voetenbad te nemen, stimuleer je de bloedsomloop en heb je een stuk minder snel last van een aderverkalking. Ook wanneer je al last hebt van deze klachten kan een voetenbad voordelen bieden. Zo voorkomt het dat de klachten erger worden en laat het in sommige gevallen ook klachten verdwijnen. Naast de bloedsomloop kun je ook problemen zoals kalknagels en zweetvoeten verhelpen. Hier hoef je niet persé middelen voor te gebruiken om dit voordeel te behalen. Wel zijn er erg veel accessoires die je kunt kopen voor een voetenbad.

Verschillende manieren van voetenbaden

Voor een voetenbad zijn er een aantal verschillende soorten voetenbaden die je vanuit huis kunt opzetten. Zo kan een voetenbad met rijstwater eenvoudig thuis gemaakt worden. Je kookt hiervoor een paar eetlepels rijst in een pan met water. Giet vervolgens die water af en gebruik het restant voor je voetenbad. Voeg aan dit restant twee eetlepels bakpoeder toe en laat het afkoelen. Wanneer het water de juiste temperatuur heeft stap je er met beide voeten in en verminder je hiermee zweetvoeten. Een andere variant die vaak wordt toegepast is degene met zwarte thee. Een voetenbad gebaseerd op zwarte thee kunnen helpen in de strijd tegen vervelende bacteriën. Naast een voetenbad van zwarte thee kun je ook gezondheidsvoordelen behalen met een wisselbad. Door gebruik te maken van een wisselbad stimuleer je je bloedsomloop nog beter. Een ander erg bekend voetenbad, is een melkbad. Door gebruik te maken van een melkbad, maak je je huid erg zacht en drijf je dode huidcellen van de huid af. Je maakt een melkbad door een glas melk te combineren met een halve sinaasappel schil, citroensap van een halve citroen, citroenschil en twee druppels lavendelolie. Een andere variant die je kunt gebruiken voor een heerlijk voetenbadje, is degene die gebaseerd is op Salie en rozemarijn. Deze variant heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Daarnaast verminderd het ook de hoeveelheid zweet. Het recept hiervan is eenvoudiger, namelijk 1 theelepel rozemarijn en 1 theelepel gedroogde salie.

Producten voor in het voetenbad

Naast dat je zelf je best moet doen om een bijzondere voetenbad ervaring te krijgen, kun je hier ook producten voor kopen. Zo zijn er erg veel soorten olien op de markt die speciaal voor een voetenbad zijn samengesteld. Zo zijn er voetenbad olien van kokosolie, sesamolie, lavendelolie, orgegano-olie en hierbij nog veel meer. Naast de oliën, zijn er ook veel andere producten op de markt. denk hierbij aan zoutvarianten en badtabletten.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een voetenbad

Voordat je een voetenbad koopt, is het van belang dat je voor jezelf duidelijk hebt waarvoor je hem allemaal wilt gebruiken. Wil je af en toe kunnen ontspannen in een warm badje, of wil je echt gezondheidsvoordelen opdoen bij het baden? Stel dit voor jezelf vast, voordat je op zoek gaat naar een voetenbad. Een ander belangrijk punt waarmee je rekening dient te houden is dat de kwaliteit enorm verschilt. Zo heb je voetenbaden die jaren meegaan, maar ook voetenbaden die je een week later weg kunt gooien. Om te voorkomen dat je rommel koopt, zul je zorgvuldig moeten zoeken. Naast dat het ene voetenbad sneller kapot gaan dan de ander, zit er ook een verschil in de hoeveelheid geluid die produceren. Zo maken sommige een erg vervelend geluid, terwijl je bij de ander bijna niks merkt. Een wat stiller voetenbad zorgt over het algemeen voor meer ontspanning. Dit omdat je niet gestoord wordt door een irritant geluid dat continu aanwezig is. Een ander belangrijk punt waarna je moet kijken, is de onderhoudbaarheid. Zo zal hier bij het ene ontwerp beter aan gedacht zijn dan bij de andere. Naast het onderhoud, kan het stroomverbruik ook meespelen in je keuze. Zo zal het ene voetenbadje aanzienlijk minder stroom gebruiken in vergelijking met een ander. Qua geld zou dit niet veel schelen, maar voor het milieu is een lager verbruik natuurlijk wel beter.

Vergeet niet te ontspannen!

Na enig onderzoek gedaan te hebben, heb je de knoop doorgehakt en besluit je om toch een voetenbad te kopen. Je hebt informatie opgedaan uit dit artikel en bent direct opzoek gegaan naar een voor jou geschikt voetenbad. Na lang gezocht te hebben, heb je een product gevonden dat perfect bij jou past. Dan is het nu tijd om gebruik te maken van de vele mogelijkheden en lekker te ontspannen met een welverdiend voetenbad. Probeer verschillende soorten badjes uit en beleef elke avond een ontspannen voetenbad. Zorg na het ontspannen voetenbadje voor een goede schoonmaak en geniet jarenlang van je aankoop!