Tien tips voor tijdens de zwangerschap 1

Tien tips voor tijdens de zwangerschap

Bijna iedere vrouw vindt het heerlijk om zwanger te zijn. Er groeit een klein hummeltje in je buik en dat blijft een wonder. Tóch is niet iedere vrouw gelukkig tijdens haar zwangerschap en zit op een roze wolk.  Vermoeidheid, misselijk en vocht vasthouden komt vooral in de eerste maanden van de zwagerschap voor. Wanneer je verder in de zwangerschap zit, gaat je buik in de weg zitten, slaap je minder goed en heb je geregeld dikke voeten. Er zijn een aantal tips om te helpen deze vervelende bijkomstigheden te verzachten en je toch te laten genieten van het zwanger zijn. Als het goed is ben je 2 à 3 keer in je leven in verwachting van een baby. Laat dit een tijd zijn die je je zal herinneren als een heerlijke periode.

De tijd nemen voor jezelf

Vrouwen hebben de neiging om altijd ja te zeggen wanneer ze iets wordt gevraagd. Nu je zwanger bent is je lichaam anders dan anders. Ga doen waar je zin in hebt. Lekker een rustige wandeling maken, wat yogaoefeningen doen een gezichtsmasker nemen, uitgebreid naar de kapper,  een boek lezen of een relaxte film kijken. En zeg gewoon nee, wanneer je er geen zin in hebt. Dat mag allemaal. Ontspanning zorgt voor minder stress en geeft je een prettig gevoel. Je vriend of echtgenoot mag natuurlijk mee-relaxen.

Ademhalingsoefeningen

Ben je een fervent yoga-fan, dan weet je vast wel hoe je op een rustige manier moet ademhalen. Nooit iets gedaan met yoga? Probeer dan eens de volgende oefening.

Rustig op je rug gaan liggen en 5 tellen in en weer 5 tellen uitademen. Adem in door je neus en uit door je mond. Adem door je buik. Het geeft een heerlijk gevoel wanneer je dit regelmatig doet.

Denk ook eens aan je voeten!

Met je voeten moet je je hele leven doen. Vaak worden voeten als laatste verzorgd. Het is misschien prettig om, nu je zwanger bent, naar een pedicure te gaan en je voeten uitgebreid te laten verzorgen. Teennagels worden op de juiste manier geknipt en geveild en wat denk je van zo’n heerlijke voetmassage? De pedicure kan je bezoeken wanneer je in je 4e maand zit. Vertel altijd dat je zwanger bent. Voetmassages zijn er in verschillende gradaties. Een zwangere vrouw is het meest gebaat bij een zachte, rustige voetmassage. Een voetenbad is eventueel ook perfect voor een rustige voetmassage.

Vergeet je vriend of man niet!

Wanneer je meer dan 34 weken zwanger bent, ben je nog altijd aantrekkelijk voor je man. Vergeet hem niet. Ga samen, nu het nog kan, lekker uit eten of ga naar een concert of film. Lief zijn voor elkaar is vooral in de laatste zwangerschapsperiode erg belangrijk. Je bent je voor aan het bereiden op een bevalling en zal dit samen met vriend of ega doormaken. Praat er over, dan kom je nader tot elkaar en kun je op een prettige manier het einde van de zwangerschap samen beleven.

Gebruik een zwangerschapskussen

Het zwanger zijn is een vermoeiende bezigheid. Let erop dat je gezond eet, slaapt en ontspant. Vooral het slapen is nog wel eens een probleem wanneer je zwanger bent. De aanschaf van een goed zwangerschapskussen kan verlichting brengen en je helpen om beter te ontspannen. Dit kussen is speciaal ontworpen om de perfecte houding te bewerkstelligen. De buitenhoes is meestal voorzien van ademend materiaal en zal tijdens warme nachten koel aanvoelen. Een zwangerschapskussen is een ergonomisch ontwerp. (Ook geschikt voor mensen met rug- en heupklachten). Dit kussen geeft de juiste ondersteuning aan wervelkolom, nek, hals en heupen.

Zorg dat je een zwangerschapskussen aanschaft met een afneembare, uitwasbare hoes. Een zwangerschapskussen wordt na de bevalling ook wel gebruikt als voedingskussen.

Relaxmoment kiezen

Probeer een aantal keren per week je eigen momentje in te lassen. Vooral wanneer je al een kind hebt en misschien wel een baan, worden deze momenten snel vergeten. Probeer het in ieder geval toch te doen. Ga in bad of doe wat yoga. Maar je mag natuurlijk ook een leuk spelletje doen op de pc. Ieder mens is anders en ontspant op een andere manier.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is één van de bijkomstigheden die je kunt krijgen wanneer je zwanger bent. Dit komt door je snel groeiende buik die als het ware de maag naar boven duwt. Om toch lekker te slapen kun je een aantal kussens onder je bovenlichaam leggen of je verstelt de bedbodem aan het hoofdeinde omhoog.

Geniet van de kleine dingetjes

Kleine dingetjes kunnen je helemaal blij maken. Brandende kaarsjes, een knuffeltje wat je hebt gescoord, een drankje drinken (zonder alcohol natuurlijk) en hapjes eten met de vader van je kind, geven het juiste gevoel wat je nodig hebt om blij en gezellig je zwangerschap door te maken.

Doe overdag een dutje

Schaam je er niet voor! Doe gewoon overdag een dutje..Het beste is om even op je bed te gaan liggen. Samen met een zwangerschapskussen is het heerlijk om een uurtje te slapen. Je kunt de rest van de dag weer energiek tegemoet.

Ten slot als laatste, laat je niet gek maken!

Moeders en schoonmoeders hebben  nog wel eens de drang om goedbedoelde adviezen te geven. Natuurlijk zijn zij zelf ook zwanger geweest. Sla de adviezen niet meteen in de wind, onthoud bepaalde tips en doe er je voordeel ermee. Luister niet naar fabels en rare verhalen, laat dit gewoon over je heen komen en laat het van je afglijden. Ieder vrouw beleeft toch haar zwangerschap weer anders. Geniet van het zwanger zijn, het is zo weer voorbij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>