- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
Tomatensoep
Een lekker tomatensoepje smaakt altijd! Als voorafje maar kan samen met een bijgerecht ook als maaltijdsoep. Lekker snel klaar!
Ingrediënten
- Verse, goed rijpe tomaten - 750 gram
- 1 Gesnipperde ui
- 2 Tenen knoflook
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Water - 750 ml.
- 1 Groentebouillontablet
- Kookroom - 1 scheutje
- Olijfolie - 2 eetlepels
- Verse basilicum
Instructies
Laat de olijfolie heet worden in de soeppan en fruit hier in de gesnipperde ui en de knoflook. Tomaten in partjes snijden en een minuut of 5 mee bakken. Voeg nu het water toe, plus de bouillontablet en de tomatenpuree. Laat alles een paar minuutjes stoven.
Dan pureren met de staafmixer en naar smaak peper en zout toevoegen. Nog even een minuut of 5 koken op een laag pitje.
Serveer de soep met een scheutje kookroom in het midden en wat vers gesneden basilicum.
Lekker met een kaas- of soepstengel.