- Voorbereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 1h 05 min
Champignonsoep
Champignonsoep is een traktatie voor jong en oud. Een heerlijk soepje, die ook vooral voor kinderen, een geweldig voorgerecht kan zijn. Champignonsoep kan echter ook worden gegeten als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een kaas/ui stokbroodje en een simpele salade.
Ingrediënten
- Champignons - 40 gram
- Boter - 50 gram
- 1 Ui
- Bloem - 1 eetlepel
- 3 teentjes knoflook
- Kippenbouillon - 1 liter
- Water - 250 ml.
- Tijm, peper en zout
- Slagroom - 250 ml.
Instructies
Knoflook fijnsnijden en de ui snipperen. Snijd ook de champignons in plakjes. Boter in een grote pan laten smelten en de champignons met een beetje zout, 20 minuten zachtjes laten bakken. Dan het uitje toevoegen en dit 5 minuten mee laten pruttelen. De bloem erbij en deze onder goed roeren 1 minuut mee laten bakken. Dan het water en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Dan kan de tijm en de knoflook erbij.
Soep aan de kook brengen en 30 tot 45 minuten zachtjes laten koken. Wanneer alle ingrediënten zacht zijn kan de soep worden gepureerd met de staafmixer. Pan weer op het vuur en slagroom en eventueel water toevoegen. Breng nog even aan de kook en maak de soep af met peper en eventueel nog wat zout.