Technische relatiegeschenken

Tips voor technische relatiegeschenken

Onze wereld bestaat voor het grootste deel al uit technologie, als je in een grote stad loopt dan zie je tegenwoordig niet alleen maar meer papieren reclameborden, maar ook veel digitale reclameborden. We zijn ook steeds meer interesse gaan krijgen in deze technologische dingen, niet alleen omdat het een voordeel voor ons heeft maar ook omdat het soms voor ons vermaak is. Mocht je zitten te denken aan een relatiegeschenk met iets qua technologie, lees dan vooral hieronder voor een paar tips over technische relatiegeschenken.

VR-bril

Als je een groot budget hebt als het gaat om relatiegeschenken, dan is het een ontzettend leuk idee om een VR-bril voor je partner te kopen. Je kunt hier namelijk een tal van spelletjes voor kopen, waar niet alleen je partner plezier van kan hebben, maar jij natuurlijk ook. Als je niet de nieuwste van de nieuwste bril wilt kopen, dan kun je natuurlijk ook altijd nog kijken voor een tweedehands VR-bril.

Powerbank

Als je een geschenk wilt geven die zowel technologisch is, als altijd van pas komt, dan kun je het beste gaan voor een powerbank. Zeker als jullie vaak lange reizen maken waar je tussendoor niet je telefoon kan opladen, kan dit een super leuk cadeau zijn. Deze powerbanks zijn er in allerlei kleuren en maten.

Draadloze oplader

Iets wat tegenwoordig ook steeds meer een trend is, zijn de draadloze opladers. Bij deze opladers leg je slechts je telefoon op een oplaadstation, en hij zal automatisch beginnen met opladen. Ideaal als je niet continu dat stekkertje er in en eruit wilt doen. Het jammere is wel dat je dan je telefoon niet tegelijkertijd kan gebruiken soepel.

Slimme apparaten

Als laatste kun je ook nog een investering doen in het huis en dat geven als relatiegeschenk, denk bijvoorbeeld aan slimme apparaten zoals een licht die je op afstand aan en uit kan doen en ook van kleur kan veranderen.

Als je op zoek bent naar een relatiegeschenk en het je leuk lijkt om iets te geven wat te maken heeft met technologie, dan hebben wij wat tips voor je. Een leuk cadeau voor een groter budget is een VR-bril, hier kan je veel spelletjes op spelen en hier heeft niet alleen je partner plezier van, maar ook jij. Een powerbank kan altijd van pas komen, een draadloze oplader scheelt weer moeite en slimme apparaten kunnen een goede investering voor het huis zijn.

duurzaam cadeau

Kies heel bewust voor het geven van een duurzaam cadeau 

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema geworden binnen de hedendaagse maatschappij. Wat doe jij momenteel al op het gebied van duurzaamheid? Kijk verder dan het verlagen van de temperatuur op de thermostaat of het beperken van het aantal minuten wat je dagelijks doucht. Geef bijvoorbeeld heel bewust duurzaam speelgoedcadeau aan de kinderen van anderen. In plaats van plastic speelgoed, kies je hierbij voor speelgoed van hout. Dit speelgoed gaat langer mee en blijft mooi. Zitten er na verloop van tijd kleine krasjes op de houten trein of bijvoorbeeld auto? In dat geval valt het speelgoed vaak nog iets op te knappen, door de trein een nieuwe kleur te geven. Houten speelgoed is er in tal van verschillende soorten. Zo vind je altijd een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger van het cadeau.

Vul een opbergbox met duurzame hulpmiddelen 
Ben je op zoek naar een geschenk voor een stel dat binnenkort verhuist of voor het eerst gaat samenwonen? In dat geval kan een opbergbox met verschillende duurzame hulpmiddelen een leuk idee zijn. Denk hierbij aan een kWh-meter, tochtstrips voor rond de kozijnen of onder de deur, meerdere led lampen en bijvoorbeeld een zandloper voor in de douchecabine. Zo neem je andere mensen mee in de duurzame levensstijl die je zelf aanhangt. Het is een duurzaam en origineel alternatief voor een setje met verschillende soorten gereedschap die veel mensen aan stellen geven als zij een nieuwe woning kopen.

Geef een meter moestuin met zaden en plantjes 
Een derde optie is het geven van een vierkante meter aan moestuin, die je combineert met verschillende soorten zaden en bijvoorbeeld enkele groenteplantjes. Zo’n vierkante meter moestuin koop je als bouwpakket. Er zijn verschillende webshops die dit geschenk aanbieden. De ontvanger zet deze zelf in elkaar, of je doet dit op een later moment samen. Vul de houten bak met tuinaarde, om vervolgens te starten met het zaaien van verschillende soorten zaden. Liever al op korte termijn resultaat? Bij de lokale tuinwinkel kun je vaak kleine groenteplantjes kopen. Zo sla je een paar stappen over in het groeiproces.

Zelf verschillende groenten en kruiden kweken is niet alleen duurzaam; het is ook hartstikke leuk, werkt ontspannend en is gezond. Daar komt nog bij dat verse sla of bijvoorbeeld boerenkool uit je eigen moestuin veel smaakvoller is dan de producten die je in de supermarkt koopt.

Hanglamp glas

Glazen hanglamp met meerdere bollen?

We zijn al een aantal jaren bezig met verbouwingen van onze woning. We zijn de gelukkige bezitter van een grote en vooral hoge inkom- en trappenhal. Voor de verlichting hiervan zijn we dan ook al jaren op zoek naar de geschikte lamp. Tot voor kort hing er een oude kroonluchter van mijn oma, maar die paste eigenlijk totaal niet in het geheel: hij was veel te klein. Plots vonden we dan deze Norma XXL vide lamp. Het is een prachtige glazen hanglamp dat ons huis een grote meerwaarde heeft gegeven.

Waarom wij deze lamp gekozen hebben? De hele opbouw is zeer uniek en vooral spectaculair. Er zijn maar liefst drie verschillende uitvoeringen van de glazen lampen: doorschijnend glas, smoke glas en amberkleurig glas. De lampen zijn bolvormig, maar toch met een aparte vorm. De ene lamp is wat breder of hoger dan de andere en dat creëert een speels geheel.

De bollen hangen op verschillende hoogtes, zodat ze de ruimte perfect vult. Ze is maar liefst 500 cm hoog. We hebben ze zodanig gehangen dat je er ook vanop de eerste verdieping, vanop onze mezzanine, een mooi zicht op hebt. Met andere woorden: zowel van onderen als van opzij straalt deze lamp zoals het hoort.

Het glas van de bollen zorgt voor een feeërieke sfeer. Het grijs en het transparante glas gaan perfect met het amberkleurige glas. Grijs en transparant vormen de ‘koele” kant van de lamp, terwijl het amber en ook de bovenstukjes van elke lamp een zeer ‘warme’ look aan de lamp geven. Ze is modern, chique en stijlvol tegelijkertijd.

We hebben gekozen voor lichtbronnen die dimbaar zijn. Dit hadden we al voorzien in ons huis. Bijna in elke kamer hebben we dimmers geïnstalleerd. Deze dimmers zorgen voor de perfecte helderheid van de lampen, bij elke gelegenheid.

Beneden in de hal hebben we een zitbank geïnstalleerd. Het is een knus hoekje geworden van waaruit je perfect van de lamp kunt genieten, ook al brandt ze niet. Lezen of even mijmeren met een drankje, je even terugtrekken na een hectische dag kan hier perfect! Dit hoekje hadden we nooit geïnstalleerd moesten we deze lamp niet hebben gevonden.

Deze lamp trekt alle aandacht naar zich toe wanneer je ons huis binnenkomt. Het is ons visitekaartje, ze functioneert als welkom voor onze gasten. En ook wij zijn telkens weer gecharmeerd door deze prachtige videlamp.

Toen we in de webwinkel naar een lamp zochten, was het vrij snel duidelijk dat het deze Norma XXL lamp was die we wilden. Maar we hadden geen enkel idee hoe het ophangen van deze lamp zou verlopen. We hebben even raad gevraagd aan de klantendienst en zij hebben ons ervan overtuigd dat het best wel te realiseren was, ook al zijn wij geen vaklui. En inderdaad, met wat handigheid is dit perfect gelukt.

Ook over het bestellen en de levering zijn wij zeer tevreden. Bestellen gaat gewoon online via de webshop. De levering laat niet lang op zich wachten. We konden meteen aan de slag.

We zijn zo tevreden over deze prachtige lamp dat we er nu ook aan denken om de kleinere versie aan te kopen. In onze woonkamer hangt al een mooie lamp. Maar een klein stemmetje binnen in mij zegt dat de Norma lamp het hier nog beter zal doen! Het zou in elk geval een mooi geheel vormen en de chique trend van de hal doorzetten naar onze woonkamer.