Hanglamp glas

Glazen hanglamp met meerdere bollen?

We zijn al een aantal jaren bezig met verbouwingen van onze woning. We zijn de gelukkige bezitter van een grote en vooral hoge inkom- en trappenhal. Voor de verlichting hiervan zijn we dan ook al jaren op zoek naar de geschikte lamp. Tot voor kort hing er een oude kroonluchter van mijn oma, maar die paste eigenlijk totaal niet in het geheel: hij was veel te klein. Plots vonden we dan deze Norma XXL vide lamp. Het is een prachtige glazen hanglamp dat ons huis een grote meerwaarde heeft gegeven.

Waarom wij deze lamp gekozen hebben? De hele opbouw is zeer uniek en vooral spectaculair. Er zijn maar liefst drie verschillende uitvoeringen van de glazen lampen: doorschijnend glas, smoke glas en amberkleurig glas. De lampen zijn bolvormig, maar toch met een aparte vorm. De ene lamp is wat breder of hoger dan de andere en dat creëert een speels geheel.

De bollen hangen op verschillende hoogtes, zodat ze de ruimte perfect vult. Ze is maar liefst 500 cm hoog. We hebben ze zodanig gehangen dat je er ook vanop de eerste verdieping, vanop onze mezzanine, een mooi zicht op hebt. Met andere woorden: zowel van onderen als van opzij straalt deze lamp zoals het hoort.

Het glas van de bollen zorgt voor een feeërieke sfeer. Het grijs en het transparante glas gaan perfect met het amberkleurige glas. Grijs en transparant vormen de ‘koele” kant van de lamp, terwijl het amber en ook de bovenstukjes van elke lamp een zeer ‘warme’ look aan de lamp geven. Ze is modern, chique en stijlvol tegelijkertijd.

We hebben gekozen voor lichtbronnen die dimbaar zijn. Dit hadden we al voorzien in ons huis. Bijna in elke kamer hebben we dimmers geïnstalleerd. Deze dimmers zorgen voor de perfecte helderheid van de lampen, bij elke gelegenheid.

Beneden in de hal hebben we een zitbank geïnstalleerd. Het is een knus hoekje geworden van waaruit je perfect van de lamp kunt genieten, ook al brandt ze niet. Lezen of even mijmeren met een drankje, je even terugtrekken na een hectische dag kan hier perfect! Dit hoekje hadden we nooit geïnstalleerd moesten we deze lamp niet hebben gevonden.

Deze lamp trekt alle aandacht naar zich toe wanneer je ons huis binnenkomt. Het is ons visitekaartje, ze functioneert als welkom voor onze gasten. En ook wij zijn telkens weer gecharmeerd door deze prachtige videlamp.

Toen we in de webwinkel naar een lamp zochten, was het vrij snel duidelijk dat het deze Norma XXL lamp was die we wilden. Maar we hadden geen enkel idee hoe het ophangen van deze lamp zou verlopen. We hebben even raad gevraagd aan de klantendienst en zij hebben ons ervan overtuigd dat het best wel te realiseren was, ook al zijn wij geen vaklui. En inderdaad, met wat handigheid is dit perfect gelukt.

Ook over het bestellen en de levering zijn wij zeer tevreden. Bestellen gaat gewoon online via de webshop. De levering laat niet lang op zich wachten. We konden meteen aan de slag.

We zijn zo tevreden over deze prachtige lamp dat we er nu ook aan denken om de kleinere versie aan te kopen. In onze woonkamer hangt al een mooie lamp. Maar een klein stemmetje binnen in mij zegt dat de Norma lamp het hier nog beter zal doen! Het zou in elk geval een mooi geheel vormen en de chique trend van de hal doorzetten naar onze woonkamer.