duurzaam cadeau

Kies heel bewust voor het geven van een duurzaam cadeau 

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema geworden binnen de hedendaagse maatschappij. Wat doe jij momenteel al op het gebied van duurzaamheid? Kijk verder dan het verlagen van de temperatuur op de thermostaat of het beperken van het aantal minuten wat je dagelijks doucht. Geef bijvoorbeeld heel bewust duurzaam speelgoedcadeau aan de kinderen van anderen. In plaats van plastic speelgoed, kies je hierbij voor speelgoed van hout. Dit speelgoed gaat langer mee en blijft mooi. Zitten er na verloop van tijd kleine krasjes op de houten trein of bijvoorbeeld auto? In dat geval valt het speelgoed vaak nog iets op te knappen, door de trein een nieuwe kleur te geven. Houten speelgoed is er in tal van verschillende soorten. Zo vind je altijd een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger van het cadeau.

Vul een opbergbox met duurzame hulpmiddelen 
Ben je op zoek naar een geschenk voor een stel dat binnenkort verhuist of voor het eerst gaat samenwonen? In dat geval kan een opbergbox met verschillende duurzame hulpmiddelen een leuk idee zijn. Denk hierbij aan een kWh-meter, tochtstrips voor rond de kozijnen of onder de deur, meerdere led lampen en bijvoorbeeld een zandloper voor in de douchecabine. Zo neem je andere mensen mee in de duurzame levensstijl die je zelf aanhangt. Het is een duurzaam en origineel alternatief voor een setje met verschillende soorten gereedschap die veel mensen aan stellen geven als zij een nieuwe woning kopen.

Geef een meter moestuin met zaden en plantjes 
Een derde optie is het geven van een vierkante meter aan moestuin, die je combineert met verschillende soorten zaden en bijvoorbeeld enkele groenteplantjes. Zo’n vierkante meter moestuin koop je als bouwpakket. Er zijn verschillende webshops die dit geschenk aanbieden. De ontvanger zet deze zelf in elkaar, of je doet dit op een later moment samen. Vul de houten bak met tuinaarde, om vervolgens te starten met het zaaien van verschillende soorten zaden. Liever al op korte termijn resultaat? Bij de lokale tuinwinkel kun je vaak kleine groenteplantjes kopen. Zo sla je een paar stappen over in het groeiproces.

Zelf verschillende groenten en kruiden kweken is niet alleen duurzaam; het is ook hartstikke leuk, werkt ontspannend en is gezond. Daar komt nog bij dat verse sla of bijvoorbeeld boerenkool uit je eigen moestuin veel smaakvoller is dan de producten die je in de supermarkt koopt.