Beste mobiele airco’s van 2021

Vooral in de warmere dagen hebben mensen de wens om heerlijk op zoek te gaan naar verkoeling. In een warme ruimte voel je je minder op je gemak en zoek je naar allerlei manieren waarop je verkoeling kunt krijgen. Je kunt hierbij denken aan het eten van je zelfgemaakte ijsjes, maar ook aan een koude douche. Daarnaast biedt een airco ook heerlijke verkoeling. Vele mensen overwegen dan ook om een airco te kopen. Vooral het kopen van een mobiele airco is erg in trek. De afgelopen jaren, is de markt voor mobiele airco’s erg gegroeid. Dit heeft ermee te maken omdat mensen op zoek zijn naar een makkelijke manier waarop ze zichzelf kunnen verkoelen en omdat de zomers langer en warmer zijn geworden. Daarnaast behoort een mobiele airco ook tot een moderne manier van verkoelen. Het werkt net iets beter dan de welbekende ventilator. De prijs van dit soort airco’s was in het begin aardig hoog, maar naar mate de vraag ernaar is gegroeid, zijn deze al lang niet eens zo duur meer. Er zijn verschillende soorten mobiele airco’s die aan te schaffen zijn, en elk apparaat biedt zijn eigen mogelijkheden. Het is natuurlijk sterk afhankelijk van de mogelijkheden, maar ook van je eigen wensen voor welk model je zult kiezen. Met een mobiele airco hoef je er in ieder geval niet meer bang voor te zijn dat je een hete zomer niet zult overleven. Je kunt nu genieten van comfort en gemak met een mobiele airco.

De mooiste producten


Inventum AC905W - Mobiele airco

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.6 van de 5 sterren uit 16 reviews

AEG AXP34U338HW - Mobiele airco

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.6 van de 5 sterren uit 29 reviews

TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 3.9 van de 5 sterren uit 27 reviews

AEG AXP26U338CW - Mobiele airco

Bekijk de prijs nu bij bol.com!
Klantbeoordeling: 4.0 van de 5 sterren uit 28 reviews

Waarom kiezen voor een mobiele airco?

Vergeleken met een gewone airco, die nogal groot en moeilijk te verplaatsen kan zijn, biedt een mobiele airco je veel meer gemakken. De naam zegt het al: mobiel. Een mobiele airco biedt dus de mogelijkheid dat je deze overal met je mee kan nemen. Je bent dus niet meer zozeer afhankelijk van de plaats waar de airco staat, maar je kunt deze gewoon plaatsen op de plek waar je dichtbij zit. Door deze gemakken te ervaren, zal geen enkele zomer meer hetzelfde zijn. Geniet lekker van de zon, en van het warme weer en trek je terug in een koele ruimte. Doordat de mobiele airco steeds goedkoper is geworden, kiezen vele mensen ervoor om deze aan te schaffen. Ook de ruime keuze uit verschillende soorten mobiele airco’s zorgt ervoor dat mensen graag voor dit product kiezen.

Wat is een mobiele airco

Een mobiele airco werkt bijna precies hetzelfde als alle andere soorten airco’s. Er wordt warme lucht het apparaat binnen gezogen. Hierdoor verdampt de koelvloeistof die in de airco zit. De koelvloeistof neemt de warmte op uit de lucht en vervolgens blaast het afgekoelde lucht de kamer in. Zo blijft dit proces zich herhalen zodra je het apparaat aanzet. Je moet een airconditioner niet verwarren met een luchtververser. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat lucht van buiten naar binnen stroomt en dat de lucht van binnen weer naar buiten wordt afgevoerd. Dit apparaat heet dus een geheel andere werking dan een airconditioner. Een mobiele airco is makkelijk op te bergen. Doordat het een mobiel apparaat is, hoeft het niet constant op dezelfde plaats te staan. Het kan makkelijk worden verschoven of op een geheel andere plek worden geplaatst. Daarnaast kan het ook goed worden opgeborgen. Omdat het niet afhankelijk is van een standplaats en vrij compact is, kan het op een nette en handige manier worden opgeborgen wanneer het apparaat niet in gebruik wordt genomen.

Voordelen van een mobiele airco

Dat is ook een van de meest gunstige voordelen van een mobiele airco. Stel je in de avond verkoeling zoekt, maar je hebt de airco de hele dag in de woonkamer staan. Dan kun je de airco in de avond makkelijk naar de slaapkamer verplaatsen om deze de volgende dag weer in de woonkamer te zetten. Vele mobiele airco’s zijn voorzien van wieltjes waardoor het verplaatsen van het apparaat naar diverse plekken erg makkelijk is. Daarnaast is de installatie van het apparaat ook vrij makkelijk. Een mobiele airco hoeft namelijk helemaal niet geïnstalleerd te worden. Het apparaat is al helemaal klaar voor gebruik na het uitpakken uit de verpakking. Het enige wat je nodig hebt, is een stroomaansluiting. Daarnaast heb je ook een opening nodig waar je de afvoerslang naartoe kan leggen. Je hebt hier helemaal geen monteur voor nodig. Je kunt zelf aan de slag met de installatie van het apparaat en er ook gelijk van genieten. Naast dit belangrijke voordeel, zijn er ook andere voordelen verbonden aan de mobiele airco. Er is namelijk een groot prijsverschil tussen deze compacte airco en de standaard modellen. Dit komt omdat een normale airco aan de muur wordt bevestigd. Je bent goedkoper uit met een mobiele airco, omdat je nu geen kosten hoeft te maken voor een installateur. Daarnaast verbruikt een compacte airco ook veel minder stroom dan een normale airco. Een ander voordeel van een mobiele airco is dat het apparaat allerlei extra’s met zich meebrengen die normale airco’s niet hebben. Zo hebben mobiele airco’s een ionisator. Dit is een apparaatje dat de lucht zuivert. Hierdoor worden pollen, huismijt en stof uit de lucht gehaald en krijg je er gezuiverde lucht voor terug. De lucht in je woning wordt hierdoor gezonder en je hebt minder last van allergische reacties. Daarnaast zijn er ook modellen te verkrijgen die een ingebouwde luchtbevochtiger hebben. Als je het echt luxe aan wilt pakken, dan heb je er ook modellen bij die niet alleen voor verkoeling kunnen zorgen, maar ook voor verwarming. Deze apparaten zijn vooral handig wanneer is constant sprake is van een wisselend weerbeeld, waardoor het de enige dag koud is en de andere dag warm. Met een goede mobiele airco zorg je er dus niet alleen voor dat je het aangenaam hebt in de warme dagen, maar zijn er ook allerlei extra’s waarvan je het hele jaar door kunt profiteren. Houd er wel rekening mee dat niet alle mobiele airco’s dezelfde functies aanbieden, maar dat dit sterk kan verschillen per model. Uiteraard zul je dit ook terugzien in de prijs.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mobiele airco

Wellicht overweeg je nu zelf om een mobiele airco te kopen na het lezen van alle voordelen. Net zoals bij elk apparaat geldt dat je ook bij het kopen van een mobiele airco goed rekening dient te houden met een aantal zaken. Door op deze zaken te letten, zorg je ervoor dat je niet onnodig veel betaald voor een miskoop.

Zoals al bekend heeft een mobiele airco een lager energieverbruik. Dit is natuurlijk ideaal voor de energierekening, maar dit betekent ook dat het een minder krachtig apparaat is dan een normale airco die aan de wand hangt. Dit hoeft niet te betekenen dat het apparaat niet geschikt is voor de kamer waarin je deze wilt plaatsen. Er is namelijk een vuistregel waar je rekening mee dient te houden. Voor elke kubieke meter aan ruimte heb je 136 BTU nodig. BTU staat voor British Thermal Unit. Op elk koelapparaat dat je koopt, hoort er een vermelding te staan van het maximale aantal BTU. Het is dus heel belangrijk dat je goed kijkt in welke ruimte je de airco wilt plaatsen en of deze ruimte wel past bij het aantal BTU dat het apparaat kan bieden. Als de kamer namelijk veel te groot is, dan kan het lastig zijn om het gewenste effect te behalen met de mobiele airco. Het is dus raadzaam om de kamers van tevoren goed op te meten, zodat je een berekening kan maken in de winkel voordat je het apparaat aanschaft.

Een andere wens die mensen vaak hebben, is dat een apparaat niet teveel herrie mag maken. Het kan erg vervelend zijn als je constant moet luisteren naar het gebrom van een technisch apparaat zoals een airco, terwijl het juist de bedoeling is dat het je comfort en gemak biedt. Het is wel sterk afhankelijk van de kamer waarin je de airco wilt plaatsen. Nu zal het in een drukke kamer niet zoveel uitmaken of er een stil gebrom klinkt, maar is het niet handig voor in de slaapkamer wanneer je er probeert te slapen. Een mobiele airco met 50 decibel is ideaal voor in de slaapkamer. Onder de 50 decibel wordt er namelijk een fluisterstil geluid geproduceerd. Als je een apparaat aan zou schaffen dat geluid produceert dat tussen de 50 en 65 decibel ligt, dan zou het een relatief stil geluid produceren. Alle decibellen daarboven zijn harder dan je zou wensen en vaak ook geheel onnodig.

Alhoewel een mobiele airco een vrij zuinig apparaat is als je deze zou vergelijken met een normale airco, zijn er toch verschillen in energielabels die aan de apparaten worden meegegeven. Vele mobiele airco’s zijn tegenwoordig voorzien van een energielabel A of A+. Een energielabel van B tot en met F komt haast niet voor. Dit wil niet zeggen dat een airco altijd zuinig is, want ook een airco met een energielabel A of A+ kan op den duur veel energie kosten. Dit komt namelijk omdat het kan zijn dat een bepaalde mobiele airco de lucht veel minder efficiënt verkoeld of verwarmt. In dat geval moet het apparaat veel langer aan staan en kost dit veel meer energie dan wanneer een apparaat meteen in werking treedt en goed werkt vanaf het moment dat het aan staat.

Wat ook niet heel onbelangrijk is bij het kiezen van een goede airco, is te kijken naar de extra’s die de apparaten aanbieden en deze te vergelijken met de wensen die je hebt. Als je het vaak gewoon warm hebt, dan is het niet nodig dat je een apparaat aanschaft dat ook nog de mogelijkheid aanbiedt om een kamer te kunnen verwarmen. Je maakt dan onnodige kosten voor de aanschaf van het apparaat dan nodig is. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het gewicht van het apparaat. Als je namelijk van plan bent om het apparaat vaak te verplaatsen, dan is het niet handig dat je een zwaar apparaat aanschaft. Laat je wensen goed meespelen in de keuze die je maakt tijdens de aanschaf van het apparaat. Kijk vooral niet alleen naar hoe het apparaat eruit ziet, omdat de functies vaak veel belangrijker zijn. Het is natuurlijk wel weer een pro als het apparaat goed aansluit bij de rest van het interieur. Door te kiezen voor de juiste mobiele airco, kun je op een comfortabele manier genieten van de kamers en kom je elk seizoen goed door. Ervaar de gemakken van de mobiele airco en maak je keuze uit de verschillende modellen die er te verkrijgen zijn.