- Voorbereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
Romige pasta met paprikasaus
Voor deze romige pasta heb je rode puntpaprika's en geitenkaas nodig. Een gemakkelijk recept, maar wel écht Italiaans. Heerlijk om te eten op een simpele doordeweekse dag. Maar ook fantastisch om een grote hoeveelheid te maken, om samen met vrienden of familie op een mooie dag in het weekend van te genieten.
Ingrediënten
- Rode puntpaprika's - 4 stuks
- Geitenkaas - 75 gram
- Amandelmelk - 150 ml.
- Spaghetti - 300 gram
- Courgette en ui - van beiden 1 stuks
- 1 teentje knoflook
- Sesampasta (Tahin) - 2 eetlepels
- Peterselie
- Zout en peper
- Olijfolie
Instructies
De rode puntpaprika heeft een wat zoetige smaak die goed te combineren is met producten die zijn gerookt. Gerookte tahoe, vis of kip zijn bijzonder lekker met deze paprikasoort. Puntpaprika's hebben vrijwel geen zaadlijsten en de vruchtwand is zeer stevig zodat het een prima groente is om te vullen. De puntpaprika kan beter niet in de koelkast worden bewaard. In het onderstaande recept worden de puntpaprika's geroosterd in de oven en gemaakt met andere producten tot een lekkere saus voor over de spaghetti.
Oven voorverwarmen op 200 graden en de paprika's op een bakblik roosteren tot het velletje zwart ziet. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Haal de geroosterde paprika's uit de oven en laat afkoelen. Verwijder dan het velletje en eventuele zaadlijsten.
Pel vervolgens de ui en snipper deze in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Zet een pan op met wat olijfolie en bak ui en knoflook tot ze glazig zien. Voeg dan nog een minuut of 3 de geroosterde en gesneden paprika's toe. Wanneer dit alles gebakken is deponeer je de massa in een kom en maak er met een staafmixer een saus van. Zout en peper naar smaak toevoegen. Doe hier vervolgens de tahin en de amandelmelk bij en laat de saus nog even inkoken, een minuutje of 4.
Ondertussen heb je de spaghetti gekookt en de courgette met een spirelli in dunne slierten gesneden.
Deponeer de spaghetti en courgette bij de saus en verwarm dit nog even flink door.
Serveer op een warm bord en kruimel er wat geitenkaas en vers gesneden peterselie over.