- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
Kroepoek
Kroepoek is een lekkere bite bij een Oosterse maaltijd, maar kan ook als borrelhapje met bijvoorbeeld een lekker pindasausje. Zelf kroepoek maken in de airfryer is een fluitje van een cent. Snel klaar, knapperig en vetvrij!
Ingrediënten
- Indonesische kroepoek (Krupuk Udang) - 100 gram
- Voor de pindasaus
- Kokosmelk - 250 ml.
- Pindakaas - 5 eetlepels
- Bruine basterdsuiker - 1 eetlepel
- Sambal - 1/2 theelepel
- Donkere sojasaus - 2 eetlepels
Instructies
Kroepoek
Airfryer voorverwarmen op 180 graden en de kroepoek 2 minuutjes bakken.
Pindasaus
Kokosmelk verwarmen samen met de basterdsuiker en de sojasaus. Wanneer de suiker is opgelost voeg je één voor een de pindakaas toe.
Wanneer de saus te dik is naar je zin kun je nog wat kokosmelk toevoegen. Roer als laatste de sambal er door. Als extra bite kunnen wat gehakte pinda's worden toegevoegd.
Serveer deze saus met de zelfgemaakte kroepoek.