- Voorbereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 20 minutes
Lasagna met courgette en ricotta
De aankoop van een airfryer is denk ik voor mij de beste aankoop van het afgelopen jaar geweest. Frituren met maar een minimum aan olie geeft gezondere snacks, zonder dat het afdoet aan de smaakbeleving. En...de airfryer kan ook heel goed gebruikt worden om een complete maaltijd in klaar te maken. Zo heb ik onlangs een gezonde lasagna gemaakt met courgettes en ricotta-kaas. Gemakkelijke bereiding en een volwaardige verantwoorde maaltijd. Dit recept is voor 2 personen.
Ingrediënten
- Lasagnabladen
- Ricotta - 1 bakje
- Courgettes - 2 stuks
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Tomatenblokjes - 600 gram
- Italiaanse kruiden - 2 theelepels
- Tijm en paprikapoeder
- Geraspte kaas
- Zout en peper
Instructies
De courgettes schaaf je in dunne plakjes. De knoflook en ui fijnsnijden. Bak de plakjes courgette bruin in een pan met wat olijfolie, zout en peper. Laat ze hierna uitlekken op keukenpapier.
Fruit intussen de ui met de knoflook en voeg na een minuut of twee de tomatenblokjes toe. Warm even flink door en deponeer de Italiaanse kruiden en de paprikapoeder bij dit mengsel. Laat 15 minuten pruttelen.
Meng in een aparte kom de ricotta met een theelepel tijm en een uitgeperst teentje knoflook.
Zorg dat je een ovenschaal hebt die in de Airfryer past en vet deze in. Begin nu met stapelen. Eerst de saus en dan een laagje lasagnabladen. Laagje ricotta en dan de plakjes courgette. Dan weer een laagje lasagnabladen en de tomatensaus. Zo ga je door totdat je eindigt met een laagje ricotta. Strooi als laatste de geraspte kaas over de schotel.
Verwarm de Airfryer nu even voor en bak de lasagna af.
Ben je een echte vleesliefhebber dan kan er gerulde gehakt door de tomatensaus worden geroerd. Het is ook lekker om gebakken aubergineplakjes toe te voegen.
Deze basisschotel leent zich er prima voor om te experimenteren met verschillende groentes en vlees.