- Voorbereidingstijd: 60 minutes
- Kooktijd: 1 minutes
Basisrecept pasta uit de pastamachine
Heb je eenmaal verse pasta gegeten, dan wil je niks anders meer. Zoveel geur, kleur en smaak krijg je alleen maar met zelfgemaakte pasta uit de pastamachine. Het basisrecept is simpel.
Ingrediënten
Instructies
Deponeer de bloem in een aardenwerk kom en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren, voeg olie en zout toe en roer met een vork tot ei/olie voldoende in de bloem is opgenomen. Ga nu met de hand kneden en draai de deegbal regelmatig om. Het deeg moet droog aanvoelen en niet plakkerig worden. Ongeveer 6 minuten flink kneden moet voldoende zijn.
Laat de deegbal 30 minuten rusten onder een theedoek.
Verdeel nu het deeg in porties en maak van elk portie een vierkant. De porties die je nog niet gebruikt kun je het beste onder een theedoek bewaren.
Gebruik de deegroller om één van de porties plat te rollen. Haal het deeg nu een aantal keren door de pastamachine.
Lees van te voren goed de gebruiksaanwijzing van de pastamachine want zo krijg je het beste resultaat. Het is een eenvoudige klus maar vereist wel wat tijd.
De eigengemaakte pasta kan na de behandeling in de pastamachine worden gekookt. Houdt per liter water 100 gram pasta aan. Voeg een scheutje zout toe. Het koken duurt niet langer dan een minuut. Niet te lang anders wordt de pasta kleverig.
Ook is het belangrijk dat na het koken en afgieten de pasta snel wordt geserveerd met de saus en/of andere ingrediënten.