- Voorbereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 40 minutes
Vanille-roomijs met chocoladesaus
Heerlijk om als toetje een zelfgemaakt ijsje op tafel te zetten. Met behulp van de ijsmachine ben je zo klaar. Combineer dit vanille-roomijs met een warme chocoladesaus!
Ingrediënten
- Voor het ijs, melk - 300 ml.
- Slagroom - 200 ml
- 3 eidooiers
- Suiker - 125 gram
- 1 Vanillestokje
- Voor de chocoladesaus
- Pure chocolade fijngehakt - 100 gram
- Slagroom - 125 ml
Instructies
IJs maken
Maak als het ware een soort custard door de slagroom samen met de melk en het vanillemerg rustig aan de kook te brengen. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers samen met de suiker toe. Klop dit goed door elkaar. Zet nu de pan met dit mengsel weer op het vuur en roer tot het mengsel dikker wordt. De temperatuur moet vooral niet hoger worden dan 80 graden.
Haal van het vuur en giet eventueel door een zeef. Laat afkoelen en eventueel een nachtje in de koelkast staan. Giet de afgekoelde custard in de ijsmachine en draai in 20 minuten tot een lekker ijsje.
Chocoladesaus
Breng de slagroom aan de kook en smelt in deze warme room de chocoladerasp. Je kunt deze saus warm geven bij het vanille-roomijs. Eventueel wat vers fruit toevoegen.