- Voorbereidingstijd: 20 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
Zalm uit de airfryer met romige citroensaus
Zalm...we zouden het veel meer moeten eten. En niet alleen omdat deze vissoort veel gezonde vetten bevat, maar ook boordevol vitamines, eiwitten en mineralen zit. Zalm klaarmaken in de airfryer is erg simpel en er gaan geen belangrijke stoffen verloren.
De zalm die je kunt klaarmaken in de airfryer is fantastisch met een romige citroensaus. Beiden gemakkelijk voor iedereen te bereiden.
Ingrediënten
- Zalmfilets
- 1/2 eetlepel milde olijfolie
- Voor de citroensaus room of créme frâiche - 125 ml.
- Geraspte citroenschil - 1 eetlepel
- Boter - 2 eetlepels
- Citroensap - 2 eetlepels
- 1 Eidooier
- Dille, gehakt - 2 eetlepels
Instructies
De zalm
De airfryer, samen met de grillplaat, voorverwarmen op 180 graden. De zalm in gelijke stukken verdelen en inwrijven met olie, peper en eventueel wat zout. Leg de zalm op de grillplaat in de airfryer en laat deze in 6 minuten gaar worden.
De citroensaus
Verwarm in een pannetje op laag vuur de room samen met de citroenschil. Voeg citroensap en boter toe en meng alles goed door elkaar. Dan gaat de dooier er in. Saus flink doorkloppen tot deze de juiste dikte heeft. Als laatste, vlak voordat je het opdient, roer je de dille er door.