Zitballen met een breedte van 50 tot 75 cm


Als je voor langere tijd in dezelfde zithouding werkt, kan dat pijntjes en vermoeidheid veroorzaken. Een goede zithouding is daarom belangrijk. Een zitbal kan hiervoor een uitstekend middel zijn. Met een zitbal train je namelijk de spieren die je normaal niet gebruikt als je op een stoel zit. Maar niet elke zitbal is geschikt voor elke lichaamsbouw. In dit artikel bespreken we de beste zitballen met een breedte van 50 tot 75 cm en hoe je een zitbal kiest die bij je past.

Voordelen van een zitbal

Een zitbal heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gewone stoel. Ten eerste helpt een zitbal je om een goede zithouding aan te nemen. Je bent namelijk gedwongen om actief rechtop te zitten, anders val je van de bal. Het resultaat hiervan is dat je rugspieren, buikspieren en bilspieren actiever worden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en minder spanning op je wervelkolom. Daarnaast stimuleert een zitbal de bloedsomloop en kan het zelfs helpen om stress te verminderen.

Welke maat zitbal heb ik nodig?

De maat van de zitbal is van groot belang. Een te kleine zitbal kan namelijk leiden tot een verkeerde zithouding, terwijl een te grote zitbal instabiliteit veroorzaakt. De juiste maat bepalen is gelukkig eenvoudig. Meet de lengte vanaf je navel tot aan de grond. Dan kun je met behulp van de volgende tabel bepalen welke maat zitbal bij jou past:

– 45 cm bal voor mensen met een lengte tot 1,50 meter
– 55 cm bal voor mensen met een lengte van 1,50 meter tot 1,65 meter
– 65 cm bal voor mensen met een lengte van 1,65 meter tot 1,85 meter
– 75 cm bal voor mensen met een lengte van 1,85 meter of langer

Zitballen met een breedte van 50 tot 75 cm

Een zitbal met een diameter van tussen de 50 en 75 cm is geschikt voor mensen met een gemiddelde tot iets grotere lichaamsbouw. Hieronder bespreken we de beste zitballen met deze afmetingen.

1. TOGU Dyn-air zitbal – 65 cm

Deze zitbal van TOGU is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige zitbal. De bal beschikt over een Dyn-air systeem waarmee je de bal kunt aanpassen aan jouw behoeften. Hierdoor kun je de bal nog beter afstemmen op jouw lichaam. De TOGU Dyn-air bal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waaronder de 65 cm brede variant.

2. Thera-Band zitbal – 65 cm

De Thera-Band zitbal is een veelzijdige zitbal die geschikt is voor verschillende doeleinden. Je kunt deze bal bijvoorbeeld gebruiken voor fitnessoefeningen of als zitbal op kantoor. De bal is gemaakt van duurzame materialen en wordt geleverd met een pomp. De Thera-Band zitbal is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder de 65 cm brede variant.

3. Sportbay Exercise Ball – 65 cm

De Sportbay Exercise Ball is een andere veelzijdige zitbal die geschikt is voor verschillende doeleinden. Deze bal is gemaakt van antislipmateriaal en is geschikt voor intensief gebruik. Dankzij de inklapbare standaard kun je de bal eenvoudig opbergen. De Sportbay Exercise Ball is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder de 65 cm brede variant.

4. RGGD & RGGL yoga bal – 65 cm

Deze zitbal van RGGD & RGGL is vooral geschikt voor fitnessoefeningen en yoga. De bal is gemaakt van zeer sterk materiaal en kan tot wel 900 kilo dragen. De RGGD & RGGL yoga bal wordt geleverd met een pomp en is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder de 65 cm brede variant.

Tips voor een goede houding tijdens het gebruik van de zitbal

Naast het gebruik van de juiste zitbal, zijn er nog andere zaken waar je op moet letten om een goede zithouding te behouden. Hieronder geven we een aantal tips:

– Plaats de bal op een vlakke ondergrond
– Houd je voeten plat op de grond en je knieën in een hoek van 90 graden
– Houd je rug recht en je schouders ontspannen
– Zorg dat je lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld is over de zitbal

Conclusie

Een zitbal kan een uitstekend middel zijn om een goede zithouding te behouden en rugklachten te voorkomen. Als je op zoek bent naar een zitbal met een breedte van 50 tot 75 cm, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Zorg er bij het kiezen van een zitbal voor dat je kiest voor de juiste maat en let op de eigenschappen van de bal. Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je gebruik maakt van een zitbal die bij jouw lichaamsbouw past en effectief je gezondheid kan verbeteren.

Veelgestelde vragen

1. Is een zitbal geschikt voor mensen met rugklachten?
Ja, een zitbal kan helpen bij het verlichten van rugklachten. Het is echter belangrijk om een zitbal te kiezen die bij jouw lichaamsbouw past en om de juiste zithouding aan te nemen tijdens het gebruik van de bal.

2. Hoe kan ik mijn zitbal opblazen?
De meeste zitballen worden geleverd met een pomp. Volg de instructies op de verpakking om de bal veilig en efficiënt op te blazen.

3. Kan ik een zitbal gebruiken als bureaustoel?
Ja, een zitbal kan worden gebruikt als bureaustoel. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de juiste hoogte en de eigenschappen van de zitbal.

4. Hoe lang gaat een zitbal mee?
De levensduur van een zitbal hangt af van de kwaliteit en het gebruik. Over het algemeen gaat een zitbal tussen de 1 en 2 jaar mee bij intensief gebruik.

5. Hoe kan ik mijn zitbal onderhouden?
Het onderhouden van een zitbal is eenvoudig. Maak de bal regelmatig schoon met een vochtige doek en bewaar de bal op een droge plaats. Let op dat de bal niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of vochtigheid.