Zelf Fidget Toys Maken

Fidget toys zijn speeltjes die worden gebruikt om stress en angst te verminderen of om de aandacht te richten. Enkele voorbeelden van dergelijke fidget toys zijn de populaire spinner, putty, fidget cube, stressbal of Tangle.

Hoewel deze fidget toys in tal van winkels verkrijgbaar zijn, kan het zinvol zijn om ze zelf te maken. Door zelf een fidget toy te maken, kunt u het helemaal naar uw persoonlijke smaak aanpassen. Dit artikel biedt u enkele ideeën en tips over hoe u zelf uw eigen fidget toy kunt maken.

1. De Spinner

Een van de meest populaire fidget toys is de spinner. Het bestaat uit een roterende schijf die aan de uiteinden wordt vastgehouden en ronddraait. U kunt deze spinner zelf maken door enkele eenvoudige materialen te gebruiken zoals papier, karton, een printer, stiften en plakband. Zoek op internet naar sjablonen of teken zelf een ontwerp waar u tevreden over bent. Volg de instructies om de spinner te maken door het sjabloon uit te knippen en te vouwen. Experimenteer met verschillende ontwerpen voor de spinner om zo unieke varianten te krijgen.

2. Putty

Putty is een zacht kneedbaar materiaal dat wordt gebruikt om uw handen bezig te houden. U kunt er bijvoorbeeld een bal van maken en deze dan tussen uw handen kneden. Dit kan stress verminderen en uw concentratie verbeteren. Zelf putty maken is vrij eenvoudig. U heeft enkel Maïzena, water en voedingskleurstoffen nodig. Meng de maïzena en het water en voeg er kleurstoffen aan toe. Het resulterende mengsel moet aanvoelen als putty. Experimenteer met verschillende kleuren om uw eigen unieke putty te creëren.

3. De Fidget Cube

De fidget cube is een kleine kubus met verschillende knoppen, hendels en schakelaars om mee te spelen. Het is een uitstekende fidget toy om uw handen bezig te houden wanneer u zich verveelt. U kunt er zelf een maken met behulp van wat karton of hout. Teken een sjabloon in de vorm van een kubus en creëer de verschillende stukken die u dan in elkaar schuift. Voeg enkele knoppen, hendels en schakelaars toe, zodat u de sensaties kunt krijgen die u verwacht van een echte fidget cube.

4. De Stressbal

Stressballen zijn perfecte fidget toys om stress te verminderen en uw handen bezig te houden. Het is eenvoudig om zelf een stressbal te maken. U heeft enkel een ballon en meel of rijst nodig. Vul de ballon met meel of rijst en knoop hem dicht. Het is belangrijk om te zorgen dat er geen lucht in de ballon overblijft. U kunt de stressbal verder decoreren door gebruik te maken van markers of verf om hem er geweldig uit te laten zien.

5. Tangle

Tangles zijn populaire fidget toys die bestaan uit verbonden staafjes, die u in tal van richtingen kunt draaien en buigen. U kunt deze zelf maken door te werken met verschillende soorten materiaal, zoals bijvoorbeeld stroken van papier of plastic buizen. Met deze materialen maakt u eenvoudig uw eigen tangle. Zorg ervoor dat u genoeg materiaal gebruikt om zo een speeltje te krijgen dat groot genoeg is om lekker mee te spelen.

Conclusie

Kortom, door uw eigen fidget toys te maken, kunt u ze volledig aanpassen aan uw persoonlijke stijl en smaak. Het is heel eenvoudig om fidget toys te maken en er is een enorme variëteit aan speeltjes waaruit u kunt kiezen. Het maken van uw eigen fidget toys is niet enkel leuk, maar kan ook een uitstekende manier zijn om zich te ontdoen van stress en u te concentreren op dagelijkse taken. Probeer zelf enkele van deze suggesties om te ontdekken welke fidget toy het beste voor u werkt.