Witte huisnummers


Bent u op zoek naar nieuwe huisnummers? Overweeg dan eens om voor witte huisnummers te gaan. Witte nummers op een donkere achtergrond geven een stijlvolle en moderne uitstraling aan uw woning. Maar het kiezen van de juiste huisnummers is niet zo makkelijk als het lijkt. In dit artikel bespreken we de verschillende opties, waarom witte huisnummers een goede keuze zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste huisnummers voor uw woning.

Waarom kiezen voor witte huisnummers?

Een moderne uitstraling

De keuze voor witte huisnummers kan uw huis een moderne uitstraling geven. Dit komt omdat witte cijfers beter opvallen tegen een donkere achtergrond dan zwarte cijfers. Met witte huisnummers maakt u een stijlvolle keuze die niet snel uit de mode raakt.

Duidelijke zichtbaarheid

Het is belangrijk dat uw huisnummer goed te lezen is, zodat bezoekers uw woning makkelijk kunnen vinden. Witte huisnummers zijn duidelijk zichtbaar, zeker als u kiest voor een donkere achtergrond. Dit is vooral handig als u in een donkere straat woont.

Makkelijk te onderhouden

Witte huisnummers zijn makkelijk schoon te houden, omdat vuil minder snel opvalt dan bij zwarte huisnummers. Een sopje met water en zeep volstaat om uw witte huisnummers weer te laten glanzen.

Combineren met andere kleuren

Witte huisnummers zijn goed te combineren met andere kleuren. Heeft uw voordeur bijvoorbeeld een donkere kleur? Dan zorgen witte cijfers voor een mooi contrast. Daarnaast kunt u ook spelen met de kleuren van de omgeving. Zo vallen de witte nummers extra op als de achtergrondkleur donker is, zoals bijvoorbeeld bij een zwarte muur.

Welke opties zijn er?

Verschillende materialen

Huisnummers zijn er in verschillende materialen, zoals RVS, aluminium, messing en kunststof. Witte huisnummers zijn beschikbaar in al deze materialen en meer.

Grootte en vormen

Er zijn verschillende groottes en vormen beschikbaar. Kies een grootte en vorm die past bij de grootte en stijl van uw voordeur.

Verlichte huisnummers

Als u op zoek bent naar een modernere uitstraling en extra zichtbaarheid, kunt u kiezen voor verlichte huisnummers. Deze zijn beschikbaar in de kleur wit en geven uw huisnummer een extra dimensie.

Huisnummers en huisnamen

Wilt u uw huisnummer combineren met een huisnaambordje? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Kies voor een apart huisnaambordje, of combineer het huisnummer en de huisnaam op één bord.

Waar moet u op letten bij het kiezen van huisnummers?

Wet- en regelgeving

In Nederland zijn er wetten en regels verbonden aan het plaatsen van een huisnummer. Informeer u over welke afmetingen en kleuren toegestaan zijn in uw gemeente.

Contrast

Het is belangrijk dat de huisnummers contrasteren met de achtergrond, zodat deze duidelijk zichtbaar zijn. Kies daarom voor witte cijfers op een donkere achtergrond.

Onderhoud

Let bij het kiezen van huisnummers ook op hoe makkelijk deze schoon te maken zijn.

Soort materiaal

Het soort materiaal dat u kiest, moet passen bij uw wensen en de uitstraling van uw woning. Let hierbij ook op de duurzaamheid en de prijs.

Conclusie

Witte huisnummers zijn een stijlvolle en moderne keuze voor uw woning. Door te kiezen voor witte cijfers op een donkere achtergrond, zorgt u voor een duidelijke zichtbaarheid en een fraaie uitstraling. Bij het kiezen van huisnummers is het belangrijk om op wet- en regelgeving, contrast, onderhoud en het soort materiaal te letten.

Veelgestelde vragen

1. Moet ik witte huisnummers kiezen als mijn voordeur licht van kleur is?

Als uw voordeur licht van kleur is, dan kunt u nog steeds kiezen voor witte huisnummers. Ze bieden nog steeds voldoende contrast om uw huisnummer leesbaar te maken.

2. Zijn er ook andere kleuren beschikbaar?

Ja, huisnummers zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, zilver, goud en brons.

3. Zijn er ook verlichte huisnummers beschikbaar in andere kleuren?

Ja, verlichte huisnummers zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zoals wit, groen en blauw.

4. Is het moeilijk om huisnummers te installeren?

Nee, de meeste huisnummers zijn makkelijk te installeren met behulp van schroeven en pluggen. Houd wel rekening met de grootte en het gewicht van de huisnummers.

5. Moeten huisnummers binnen een bepaalde afstand van de voordeur geplaatst worden?

Ja, in Nederland moeten huisnummers binnen een bepaalde afstand van de voordeur geplaatst worden. Informeer u over welke afstanden er in uw gemeente gelden.