Wifi speakers voor in een grote badkamer


Een badkamer is niet alleen een functionele ruimte, maar kan ook een oase van rust en ontspanning zijn. Het afspelen van rustgevende muziek of het luisteren naar een podcast kan hieraan bijdragen. Maar wat als je badkamer groot is en het geluid niet goed te horen is? Wifi speakers zijn dan de perfecte oplossing! In dit artikel leggen wij uit waarom Wifi speakers ideaal zijn voor in een grote badkamer en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Waarom Wifi speakers?

Wifi speakers zijn draadloze luidsprekers die via wifi met het internet verbonden zijn. Deze speakers worden veelal bestuurd via een speciale app op je smartphone. Zo kun je eenvoudig muziek streamen vanaf bijvoorbeeld Spotify, Deezer of een andere muziekdienst. Wifi speakers hebben als voordeel dat ze geen last hebben van storingen en het bereik is veelal groter dan bij Bluetooth speakers.

Aandachtspunten bij de aanschaf van Wifi speakers voor in een grote badkamer

Bij de keuze voor Wifi speakers voor in een grote badkamer zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

Waterbestendigheid

Een badkamer is een vochtige ruimte en daarom is het van belang dat de Wifi speakers waterbestendig zijn. Kijk daarom goed naar de IP-waarde van de speakers.

Vermogen van de speakers

In een grote badkamer is het van belang dat het geluid ook op hoger volume goed te horen blijft. Kijk daarom naar het vermogen van de speakers. Een vermogen van minimaal 20 watt is in de meeste gevallen voldoende.

Accuduur

Een Wifi speaker maakt gebruik van een accu. Als je de speaker dagelijks gebruikt, is het wel zo fijn als de accu lang genoeg meegaat.

App-ondersteuning

Vrijwel alle Wifi speakers worden bediend via een speciale app op je smartphone. Controleer goed of de app goed werkt op jouw type smartphone en of de functionaliteiten aansluiten bij jouw wensen.

Prijs

Wifi speakers zijn er in allerlei prijsklassen. Bedenk van tevoren wat je wilt uitgeven en wat je hiervoor wilt krijgen.

De beste Wifi speakers voor in een grote badkamer

Er zijn verschillende Wifi speakers op de markt die geschikt zijn voor in een grote badkamer. Wij hebben een aantal aanraders voor je op een rijtje gezet:

1. Bose SoundTouch 10

De Bose SoundTouch 10 is een compacte speaker met een vermogen van 20 watt. De speaker is waterbestendig en daardoor geschikt voor in de badkamer. De app werkt prettig en eenvoudig.

2. Sonos Move

De Sonos Move is een stijlvolle speaker met een vermogen van 50 watt. De speaker is waterbestendig en daardoor geschikt voor in de badkamer. De app biedt veel functionaliteiten en werkt goed.

3. JBL Flip Essential

De JBL Flip Essential is een robuuste speaker met een vermogen van 20 watt. De speaker is spatwaterdicht en hierdoor geschikt voor in de badkamer. De speaker heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Conclusie

Wifi speakers zijn de ideale oplossing voor in een grote badkamer. Let bij de aanschaf goed op de waterbestendigheid, het vermogen van de speakers, de accuduur, app-ondersteuning en de prijs. Onze aanraders zijn de Bose SoundTouch 10, Sonos Move en JBL Flip Essential.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een Wifi speaker en een Bluetooth speaker?

Een Wifi speaker maakt verbinding met het internet via wifi, terwijl een Bluetooth speaker verbinding maakt met een apparaat via Bluetooth.

2. Kan ik Wifi speakers bedienen zonder een smartphone?

In de meeste gevallen niet. Wifi speakers worden veelal bestuurd via een speciale app op je smartphone.

3. Is een hoger vermogen beter?

Niet per se. Het vermogen van een Wifi speaker geeft aan hoe hard de speaker kan spelen en zegt niets over de geluidskwaliteit.

4. Hoe lang gaat de accu van een Wifi speaker mee?

Dit verschilt per Wifi speaker. Kijk daarom goed naar de specificaties.

5. Moet ik veel geld uitgeven voor een goede Wifi speaker?

Dat hangt af van je wensen. Er zijn Wifi speakers in allerlei prijsklassen, van goedkoop tot duur. Kijk goed naar de specificaties en bedenk wat je wilt uitgeven.