Vuur en Rook aanmaakblokjes

Veilig de BBQ aansteken

Er zijn verschillende producten waar je de BBQ veilig mee aan de praat kan krijgen. Heb je een gas barbecue dan is het aansteken simpel. Ga je echter met echte kooltjes aan de gang dan is het andere koek. Gebruik in ieder geval nóóit aanmaakproducten die vloeibaar zijn. Deze zijn levensgevaarlijk en kunnen zo maar een steekvlam veroorzaken.

Aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn er in twee varianten. De witte en de bruine. Witte aanmaakblokjes zijn eigenlijk bedoeld voor de open haard. De basis is petroleum. Ze ruiken ook naar deze vloeistof. Over het algemeen hebben ze een krachtige werking en heb je snel een vuurtje.

Vuur & Rook aanmaakblokjes

Deze bruine aanmaakblokjes zijn een stuk goedkoper in gebruik, stinken niet en zijn gemaakt van geperst hout/karton. De Vuur & Rook blokjes zijn van prima kwaliteit. Geschikt om de open haard, vuurkorf of BBQ te laten ontbranden. Milieuvriendelijk product omdat het met FSC-gecertificeerd hout is geproduceerd. De brandduur is kort. Niet langer dan 10 minuten. Wanneer je de BBQ veilig wil laten ontbranden, plaats dan 1 of 2 blokjes tussen de houtskool of onder de brikettenstarter.

Veiligheid voor alles!

Wanneer je de aanmaakblokjes tussen en boven op de brandstof te legt, zal door de warmte de lucht opstijgen. Deze opstijgende, warme lucht zal verse zuurstof van onder naar boven trekken om de brandstof te laten ontbranden. Deze is snel op temperatuur en zal vlam vatten zonder dat er rookvorming ontstaat.

Wokkels

De aanmaakwokkels van Vuur & Rook zijn uitermate geschikt voor de BBQ, omdat dit onbehandelde hout, natuurlijke harsen bevat. Gifvrije verbranding en zo goed als geurloos. Een prettig idee wanneer je een mooi stuk vlees op je barbecue laat garen.  Tevens een milieuvriendelijke manier om je barbecue gelijkmatig op te starten.

Wordt verkocht in handige zakken van 1.2 kilo. Een goed product tegen een scherpe prijs. Prima kwaliteit/prijsverhouding