Vloerkleden dierenvel


Als het gaat om het inrichten van je huis, zijn de kleine details net zo belangrijk als de grote meubelstukken. Een decoratief vloerkleed kan de kers op de taart zijn van jouw interieur. Maar waarom zou je kiezen voor een standaard vloerkleed als je ook kunt gaan voor iets unieks en stijlvols? Vloerkleden van dierenvel zijn een mooie en onderscheidende toevoeging aan jouw interieur. In dit artikel zullen we nader ingaan op deze vloerkleden, de verschillende soorten dierenvel en waar je rekening mee moet houden bij het kopen.

Wat zijn vloerkleden van dierenvel?

Vloerkleden van dierenvel zijn gemaakt van het zachte en gevoelige materiaal van verschillende diersoorten. Het meest voorkomende dierenvel voor vloerkleden zijn schapenvachten, maar ook andere soorten vachten, zoals koeienhuiden, rendiervellen, lama’s, alpaca’s of geiten, kunnen worden gebruikt. De vachten worden gesneden en bewerkt om een mooie rechthoekige of ovale vorm te creëren die geschikt is om op de vloer te worden geplaatst.

Soorten dierenvel

Schapenvachten

Schapenvachten zijn de meest voorkomende soorten vachten die voor vloerkleden worden gebruikt. Met hun zachte, pluizige en donzige textuur voegen ze warmte en comfort toe aan elk interieur. Schapenvachten zijn er in vele soorten en maten, van grotere formaten voor grote oppervlakken, zoals woonkamers, tot kleinere formaten voor een gezellig hoekje.

Koeienhuiden

Koeienhuiden hebben een opvallende uitstraling die een uniek statement kan maken in je interieur. De vacht is vaak bedekt met patronen of kleurblokken die een rustieke of moderne sfeer creëren. Koeienhuiden zijn als vloerkleed perfect voor woonkamers, eetkamers, slaapkamers, of zelfs kantoren.

Rendiervellen

Rendiervellen zijn geïnspireerd door de Laplandse cultuur en zijn gemaakt van het gevoelige en zachte materiaal van rendieren. Ze hebben een unieke uitstraling, vaak met donkere en lichte strepen of stippen en hebben een goede isolatielaag die geschikt is voor koudere klimaten. Als je op zoek bent naar een warm, comfortabel en stijlvol vloerkleed, dan is rendiervacht een goede keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dierenvel vloerkleed?

Huidkwaliteit

Het is van belang om op de kwaliteit van de huid te letten. Hoe zachter de huid, hoe comfortabeler het kleed zal zijn. Daarnaast is de huidkwaliteit ook een indicatie van de duurzaamheid van het kleed.

Kleur

Let op de kleur van het kleed, zorg dat het goed past bij de rest van je interieur. Koeienhuiden en rendiervachten bieden een breed scala aan kleuren en designs.

Grootte

Dierenhuiden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Meet dus van tevoren de ruimte op waar het kleed komt te liggen, zodat je weet welke maat je nodig hebt.

Onderhoud

Zoals elk ander type vloerkleed heeft ook een dierenvel vloerkleed regelmatig onderhoud nodig om zijn mooie uitstraling te behouden. Zorg ervoor dat je weet hoe je het kleed moet reinigen en onderhouden voordat je het koopt.

Conclusie

Kies jouw ideale dierenvel vloerkleed passend bij één unieke stijl of statement. Onthoud dat elke vacht, of het nu van schapen, koeien of rendieren is, een karakteristieke uitstraling en unieke kwaliteit toevoegt aan jouw interieur. Houd rekening met de huidkwaliteit, kleur, grootte en onderhoud van het kleed. Met deze tips kun je het perfecte dierenvel vloerkleed vinden voor jouw interieur!

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik mijn dierenvel vloerkleed het beste schoonmaken?
2. Waarom zijn dierenvel vloerkleden zo populair?
3. Zijn er verschillen in kwaliteit tussen de verschillende soorten dierenvel?
4. Welke interieurstijlen passen het beste bij een dierenvel vloerkleed?
5. Zijn er ook vloerkleden gemaakt van andere materialen met een dierenprint?