Vierkante wasmanden


Ben je op zoek naar een nieuwe wasmand, maar wil je eens iets anders dan de traditionele ronde vorm? Misschien is een vierkante wasmand wel iets voor jou! In deze gids bespreken we de voordelen van deze vorm, waar je op moet letten bij de aankoop en geven we enkele aanbevelingen.

Waarom een vierkante wasmand?

Meer volume

Een vierkante wasmand heeft over het algemeen een groter volume dan een ronde wasmand van dezelfde grootte. Dat komt omdat er geen ronde vorm is waar ruimte verloren gaat.

Efficiënter stapelen

Doordat de wasmand vierkant is, kan je deze gemakkelijker stapelen dan een ronde wasmand. Hierdoor kan je ruimte besparen in bijvoorbeeld de badkamer of wasruimte.

Stabielere vorm

Een vierkante wasmand staat over het algemeen stabieler dan een ronde wasmand. Ze kantelen minder snel tijdens het vervoeren van de was naar de wasmachine of droger.

Waarop letten bij de aankoop?

Capaciteit

Net zoals bij een ronde wasmand is de capaciteit van een vierkante wasmand belangrijk om te overwegen. Kijk naar de hoeveelheid was die je gemiddeld hebt, zodat je een passende maat kan kiezen.

Materiaal

Vierkante wasmanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder plastic, bamboe en textiel. Bedenk welk materiaal het beste bij jouw wensen past.

Handvatten

Let bij de aankoop ook op de stevigheid van de handvatten van de wasmand. Zijn de handvatten sterk genoeg om de wasmand te tillen, ook als deze vol is?

Aanbevelingen

Curver Essentials Wit

Deze vierkante wasmand is gemaakt van stevig plastic en heeft een inhoud van maar liefst 60 liter. Door de ronde hoeken ziet hij er toch nog speels uit.

Relaxdays Opvouwbaar

Deze wasmand is opvouwbaar en daardoor handig om op te bergen wanneer je hem niet gebruikt. Ook heeft hij een stevig metalen frame, waardoor hij stabiel blijft staan.

Brabantia Selector

Deze vierkante wasmand van het bekende merk Brabantia heeft een inhoud van 55 liter en is voorzien van een uitneembare waszak. Zo kan je de waszak gemakkelijk meenemen naar de wasmachine.

Conclusie

Een vierkante wasmand kan een goede keuze zijn als je waarde hecht aan een groot volume, efficiënt stapelen en een stabielere vorm. Let bij de aankoop op de capaciteit, het materiaal en de stevigheid van de handvatten.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik een vierkante wasmand ook gebruiken voor andere spullen?

Ja, een vierkante wasmand kan ook gebruikt worden voor het opbergen van andere spullen, zoals bijvoorbeeld speelgoed.

2. Moet ik een vierkante wasmand anders tillen dan een ronde wasmand?

Nee, het tillen van een vierkante wasmand gaat niet anders dan bij een ronde wasmand.

3. Zijn vierkante wasmanden duurder dan ronde wasmanden?

Het prijsverschil tussen vierkante en ronde wasmanden kan verschillen per merk en materiaal. Over het algemeen zijn vierkante wasmanden niet duurder dan ronde wasmanden.

4. Kan ik een vierkante wasmand opvouwen?

Sommige vierkante wasmanden zijn opvouwbaar, maar dit geldt niet voor alle modellen.

5. Kan ik een vierkante wasmand ook gebruiken als prullenbak?

Ja, een vierkante wasmand kan ook prima gebruikt worden als prullenbak. Wel is het dan belangrijk om te kijken naar de inhoud en de stevigheid van de wasmand.