Verjaardag kind 2 jaar

 

De ontwikkeling van een kind is soms gewoon niet bij te benen. Maar elk kind heeft uiteindelijk zijn eigen ontwikkeling. Er zijn peuters van twee die al hele zinnen spreken maar die motorisch niet echt snel zijn. Ook zijn er kinderen die juist een snelle motorische ontwikkeling doormaken maar langzaam zijn met praten. Elk individu is anders en uniek. Mocht je je eventueel zorgen maken over de ontwikkeling van je kindje, dan is het verstandig om het consultatiebureau te raadplegen. Ga niet zitten speuren op internet, daar wordt je alleen maar nerveus van.

Wat kan een kind van twee jaar?

Je peutertje zal binnen korte tijd zijn verjaardag gaan vieren. Een tweejarige kan best al veel. Hij/zij kan in ieder geval goed lopen. Zowel voor- als achteruit. Hard rennen en van richting veranderen kan de peuter ook op tweejarige leeftijd. De beweging van een tweejarig kind wordt steeds vloeiender en de fijne motoriek ontwikkelt zich natuurlijk ook mee. Puzzeltjes maken, schilderen en tekenen vinden de meeste peuters leuk om te doen. Een mooi verjaardagscadeau voor een kind wat twee jaar wordt, is een stuk speelgoed wat de activiteiten en de fijne motoriekontwikkeling stimuleert.

Nijntje

9 Van de 10 peuters die twee jaar zijn, weten wel wie Nijntje is. Nijntje is een konijn en een begrip in de speelgoedwereld van peuters en kleuters. In eerste instantie waren er de boekjes over Nijntje, geschreven door Dick Bruna. Langzaam is dit vanaf de jaren ’70 uitgebreid naar allerlei soorten speelattributen.

Het kinderspel Nijntje verstoppertje spelen, is voor de leeftijd van 1 tot 3 jaar een uitdagend zoekspel. Vooral kinderen vanaf een jaar of twee hebben het grootste plezier. De pop Nijntje wordt door papa of mama verstopt. Wanneer je op de knop drukt roept Nijntje elke 10 seconde, “Ik ben hier”. Wie Nijntje vindt heeft gewonnen!

Mijn eerste 100 woordjes

Het interactieve boek “Mijn eerste 100 woordjes”, is voor een tweejarige een interessant stukje speelgoed. Leuke weetjes en luisteren naar grappige geluiden. Woordjes leren in het Nederlands en het Engels. Wanneer je op de knipperende ster-toets drukt kun je meezingen met vrolijke liedjes!