verjaardag 4 jaar

Wanneer je peuter vier jaar wordt, is dat alweer een hele mijlpaal. Het peuterzijn wordt zo langzamerhand vervangen door een kleuter die vanaf het vierde jaar naar de basischool mag. De peuterspeelzaal wordt vaarwel gezegd en de kleuter mag zich gaan oriënteren in de kleuterklas. Groep 1 van de basisschool! Er wordt alweer meer verwacht dan dat hij/zij  op de peuterspeelzaal zat en het zal dan ook de ene dag makkelijker zijn om naar de juf te luisteren dan de andere dag. Het is  echt een heel gebeuren voor de kleuter. Kringgesprekken, rekening houden met je klasgenootjes en taakjes doen.

Hele dagen naar school

De kleuter zal niet direct hele dagen naar school gaan, maar langzaam moeten wennen aan het schoolritme. Speelgoed is in de fase van het peuter naar kleuterzijn erg belangrijk. Wanneer de vierde verjaardag gevierd gaat worden en er dus speelgoed wordt aangeschaft, is het misschien handig om een paar zaken in acht te nemen. Want wat kan een vierjarige allemaal?

Cognitieve ontwikkeling

De meeste vierjarigen kunnen al tellen tot 10 en herkent cijfers. Herkent ook groepjes die uit 2 of 3 personen bestaat. Begrippen als minder of meer, kleiner of groot, dun en dik worden door de kleuter herkend. De kleuren rood, blauw, geel en groen zijn bekend evenals een cirkel, vierkant, rechthoek of vierkant. Dit zijn heel veel begrippen die in een groot aantal spelletje terug komen.

De drukke kleuter

De Pop It Fidget Toy Vierkant is een rustgevend spelletje voor je 4-jarige kleuter. Het helpt tegen onrust en constant wiebelen. Kleuters leren stil te zitten door dit spelletje te spelen.

DAS klei

De fijne motoriek wordt door middel van kleien beoefend en is erg belangrijk. Spieren worden getraind en technieken worden geleerd. Het leren schrijven in groep drie gaat gemakkelijker wanneer er veel met klei is gespeeld. De pengreep wordt bijvoorbeeld door klei tussen je vingers te rollen prima ontwikkeld. Klei kan ook geknipt worden. Dat is makkelijker dan het knippen van papier. DAS klei leent zich uitstekend om mee te helpen aan de vooruitgang van de fijne motoriek.