Verduisterende gordijnen kant en klaar

Verduisterende gordijnen, die wil je het liefst kant en klaar bestellen. Dat kan! We hebben bij Goedgeschenk.nl een selectie gordijnen gemaakt van de allerbeste kwaliteit. De gordijnen zijn vrijwel altijd in lengte aan te passen door een handige strijkband.

Waarom verduisterende gordijnen?

Het donker is essentieel voor goede slaap. Het ontbreken van licht stuurt een signaal naar het lichaam: het is tijd om te gaan slapen! Blootstelling aan teveel licht op de verkeerde momenten kan onze biologische ‘slaapklok’ dan ook goed verstoren. Een donkere kamer is dan ook aan te raden. Heb je toch een nachtlampje nodig om ‘s nachts naar het toilet te gaan? Kies dan voor een nachtlampje met een rood peertje. Deze rode lampen hebben zogenaamde ‘lange golven’, waardoor ze het slaappatroon minder verstoren.

Licht als een modern slaapprobleem

Voor het grootste deel in onze historie, hoefden we niet actief op zoek te gaan naar het donker bij het vallen van de nacht. Het ontbreken van elektriciteit zorgde er immers voor dat het vrijwel altijd en overal donker was. In de twintigste eeuw is licht overal aanwezig. Wat dacht je van de straatverlichting, of zelfs je mobiele telefoon? Verduisterende gordijnen zijn een hulpmiddel om in ieder geval al het licht van buiten volledig te blokkeren.