Unicorn kindertraktaties


Kinderen zijn de grootste fans van eenhoorns. Met hun kleurrijke manen en sprankelende hoorns zijn eenhoorns een magisch en indrukwekkend figuur dat je overal kunt vinden – op T-shirts, schoenen, tassen en zelfs op eten! Als je een verjaardagsfeestje plant, kun je de magie van eenhoorns omzetten in overheerlijke hapjes en traktaties. Hier zijn enkele ideeën om fantastische eenhoorn traktaties te creëren die zeker indruk zullen maken op je gasten.

Deze traktatie is eenvoudig en gemakkelijk te maken. Verzamel marshmallows, eetbare glitter en lollipop stokjes. Smelt witte chocolade in een kom en doe deze in een spuitzak. Steek de lollipop stokjes in de marshmallows en doop ze in de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens de eetbare glitter toe. Laat ze drogen op een vel bakpapier. Voeg als finishing touch regenbooglinten toe om de toverstokjes helemaal af te maken.

Regenboogpopcorn is een absoluut genot voor de zintuigen. Smelt boter in een koekenpan en voeg daar een zak marshmallows aan toe. Blijf roeren totdat de marshmallows zijn gesmolten. Voeg vervolgens een pak Regenboog Jell-O toe en blijf roeren. Voeg gekleurde popcorn toe – elk kleurenschema zal werken – en meng totdat de popcorn volledig is bedekt met het mengsel. Laat de popcorn vervolgens afkoelen op een vel bakpapier.

Eenhoorn cupcakes zijn geweldig voor elk feest. Begin met het maken van je favoriete cupcake-recept en voeg wat kleurstof toe om het beslag in pasteltinten te maken. Bak de cupcakes en laat ze afkoelen. Gebruik gekleurde botercrème om de cupcakes te glazuren. Gebruik daarna decoraties zoals eetbare glitter, marshmallows en suikerstokken om de cupcakes te transformeren in prachtige eenhoorns vol kleur.

Voor deze traktatie heb je ijshoorntjes van suiker nodig, bekervormige koekjes, ijs met vanillesmaak en eetbare glitter. Plaats de hoorntjes in de koekjes, schep het vanille-ijs erin en voeg de eetbare glitter toe. Voor extra magie kun je kleine hartjes van fondant maken en deze op de top van het ijsje plaatsen.

Begin met het maken van je favoriete suikerkoekjesrecept en gebruik een eenhoorn cookie cutter om er leuke vormen uit te steken. Bak de koekjes en laat ze afkoelen. Gebruik vervolgens gekleurde icing om de koekjes in te kleuren. Voeg tenslotte decoraties zoals snoepjes, glitters en oogjes toe aan je eenhoorns.

Gesmolten chocolade is het perfecte decoratiemateriaal voor eenhoorn traktaties. Drapeer gesmolten chocolade op een vel bakpapier. Gebruik de achterkant van een lepel om de chocolade in een cirkelvorm te strijken. Voeg daarna eetbare glitter toe en laat de chocolade hard worden. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze vervolgens toe als decoratie op cupcakes of koekjes.

Voor een gezondere traktatie kun je eenhoorn fruitbrochettes maken. Snijd fruit zoals aardbeien, ananas, kiwi en druiven in stukjes en steek ze op een brochette stok. Leg de stokjes op een bord en vorm een ​​pluim met behulp van een stukje ananas en een aardbei bovenop. Voeg wat eetbare glitter toe voor extra magie.

Meringues zijn luchtige en lichte traktaties die gemakkelijk in eenhoorntraktaties kunnen worden veranderd. Verzamel suiker, eiwitten en kleurstof in pasteltinten. Voeg de kleurstof toe aan het mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie wervelingen van het mengsel op een bakplaat. Bak de meringues zoals aangegeven in het recept en voeg vervolgens eetbare glitter toe voor een magische afwerking.

Cake pops zijn de favoriete traktaties van kinderen. Maak een cake, verkruimel hem en voeg glazuur toe. Maak balletjes van de cake en bevestig ze op een lollipop stok. Gebruik kleurstof om glazuur in verschillende pasteltinten te maken en dompel de cake pops erin. Decoreer vervolgens de cake pops met decoraties zoals suikerstokken, fondant en eetbare glitter.

Voor een gezonde traktatie kun je eenhoorn smoothies maken. Voeg yoghurt, bevroren fruit, banaan en wat melk toe aan een blender. Voeg wat kleurstof toe en mix de ingrediënten tot een gladde consistentie. Giet de smoothie in een glas en voeg wat decoraties zoals marshmallows en eetbare glitter toe.

Voor deze traktatie heb je een eenhoorn lollyvorm nodig en wat witte chocolade. Smelt de chocolade en doe deze in de vorm. Voeg tenslotte wat eetbare glitter toe en laat de chocolade hard worden.

Maak chocolademelk volgens het recept. Gebruik kleurstof om de melk in verschillende pasteltinten te kleuren. Voeg vervolgens slagroom toe en roer totdat deze glad is. Versier de chocolademelk vervolgens met marshmallows en eetbare glitter.

Begin met het maken van pannenkoekbeslag volgens het recept. Gebruik kleurstof om het beslag in verschillende pastelkleuren te mengen. Bak de pannenkoeken en stapel ze op elkaar in lagen. Snijd tenslotte de pannenkoeken in eenhoornvormen met sjablonen en decoreren ze met gekleurde strooisels.

Macarons zijn prachtige traktaties om op te dienen op een verjaardagsfeestje. Maak een basisrecept voor macarons en voeg verschillende kleurenstof toe om de macarons in pasteltinten te maken. Maak mooie vormen met behulp van een spuitzak. Versier vervolgens de macarons met eenhoorn decoraties zoals eetbare glitter en fondant.

Chocolade gedoopte aardbeien zijn al een favoriet voor verjaardagsfeestjes. Om van deze lekkernijen eenhoorns te maken, smelt je eerst wat witte chocolade. Doop de aardbeien in de chocolade en voeg vervolgens wat eetbare glitter toe. Leg de aardbeien op een bakpapier en laat ze hard worden.

Eenhoorn traktaties zijn de perfecte manier om een magische sfeer te creëren op een verjaardagsfeestje. Van cupcakes tot koekjes, van popcorn tot smoothies, er is geen limiet aan de creativiteit als het gaat om eenhoorntraktaties. Onze suggesties voor traktaties zullen zeker indruk maken op zowel kinderen als volwassenen. Laat je fantasie de vrije loop en creëer magische traktaties die zeker in de smaak zullen vallen.

1. Hoe kan ik de traktaties veilig vervoeren?
Houd bij het vervoeren van traktaties rekening met temperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de traktaties goed zijn afgesloten en koel worden bewaard.

2. Hoe lang van tevoren kan ik de traktaties maken?
De traktaties kunnen één of twee dagen van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard.

3. Hoe kan ik de kleurstof het beste mengen?
Het is het beste om een klein beetje verdunde kleurstof per keer toe te voegen totdat de gewenste kleur is bereikt.

4. Zijn er alternatieven voor eetbare glitter?
Ja, je kunt decoraties zoals gekleurde suiker of kleine schijfjes fruit toevoegen.

5. Kan ik de traktaties invriezen?
Ja, de meeste van deze traktaties kunnen worden ingevroren, zorg er echter wel voor dat ze goed afgesloten zijn.