Tv beugels 50 inch


Als je een 50 inch televisie hebt gekocht en deze aan de muur wilt hangen, is het belangrijk om de juiste tv-beugel te kiezen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over tv-beugels voor 50 inch televisies, inclusief de verschillende soorten beugels, waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste beugel en een aantal opties die we aanbevelen.

Waarom een tv-beugel gebruiken voor je 50 inch tv

Een tv-beugel gebruik maakt het mogelijk om je televisie aan de muur te hangen. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van het neerzetten van je televisie op een televisiekast of meubelstuk. Zo bespaart het ruimte in huis en zorgt het ervoor dat je televisie op een ideale hoogte hangt. Bovendien is het veiliger omdat de televisie niet kan omvallen.

Soorten tv-beugels

Vaste tv-beugels

Vaste tv-beugels zijn de meest eenvoudige tv-beugels en worden ook wel muurbeugels genoemd. Deze beugels bevestig je direct aan de muur en houden je televisie stevig vast. Let er wel op dat je de televisie op de juiste hoogte hangt, omdat deze beugels niet verstelbaar zijn.

Kantelbare tv-beugels

Kantelbare tv-beugels zijn een goede optie als je de kijkhoek wilt aanpassen. Deze beugels hebben een mechanisme waarmee je de televisie iets naar beneden of naar boven kunt kantelen. Dit kan handig zijn als je de televisie hoger aan de muur hangt of als je het scherm wilt kantelen om reflecties te verminderen.

Draaibare tv-beugels

Draaibare tv-beugels zijn de meest flexibele beugels en bieden veel mogelijkheden om de televisie aan te passen aan je behoefte. Deze beugels kunnen worden gedraaid om horizontale of verticale lijnen te volgen, zodat je deze kunt bekijken vanuit verschillende kijkhoeken.

Plafond tv-beugels

Plafond tv-beugels zijn ideaal als je geen muur hebt om je televisie aan te hangen. Deze beugels zorgen ervoor dat de televisie aan het plafond hangt en bieden veel mogelijkheden om de kijkhoek aan te passen. Houd er wel rekening mee dat deze beugels vaak moeilijker te installeren zijn dan muurbeugels.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tv-beugel

Gewicht

Het is belangrijk om te controleren of de tv-beugel het gewicht van je televisie kan dragen. Dit gewicht is vaak aangegeven in de specificaties van de beugel.

VESA maat

VESA maat is de afstand tussen de bevestigingspunten op de achterkant van je televisie. Het is belangrijk om de VESA-maat van je televisie te controleren en ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de beugel die je koopt.

Kijkhoek

Als je een verstelbare beugel koopt, is het belangrijk om te controleren hoe ver deze kan kantelen of draaien. Dit kan de kijkhoek en kijkervaring verbeteren.

Beste opties voor tv-beugels voor 50 inch televisies

Vogel’s TMS1000 TMS1000 Muurbeugel voor TV

De Vogel’s TMS1000 is een goede optie voor vaste muurbeugels. Deze beugel kan televisies tot 65 inch dragen en heeft een draagvermogen van maximaal 55 kg. Bovendien is de beugel gemakkelijk te installeren en kan deze in slechts enkele minuten worden bevestigd.

Vogel’s WALL series 3305 kantelbare muurbeugel

De Vogel’s WALL series 3305 is een goede optie voor kantelbare muurbeugels. Deze beugel kan tot 50 kg dragen en kan de televisie tot 15 graden kantelen om reflecties te verminderen of de kijkhoek aan te passen. Bovendien kan deze beugel gemakkelijk worden ge├»nstalleerd dankzij het eenvoudige ontwerp.

Vogel’s THIN series 345

De Vogel’s THIN series 345 is een goede keuze als je een draaibare tv-beugel wilt. Deze beugel kan tot 18 kg dragen en kan de televisie tot 180 graden draaien om de kijkhoek aan te passen. Bovendien is deze beugel zeer dun, wat betekent dat de televisie dicht bij de muur blijft.

NewStar FPMA-C100BLACK plafondbeugel

Als je een plafondbeugel wilt, is de NewStar FPMA-C100BLACK een goede optie. Deze beugel kan televisies tot 70 inch dragen en heeft een draagvermogen van maximaal 50 kg. Bovendien is de beugel volledig verstelbaar en kan deze worden gebruikt om de televisie te kantelen en draaien.

Conclusie

Tv-beugels zijn een essentieel accessoire voor iedereen die zijn 50 inch televisie aan de muur wil hangen. Er zijn verschillende soorten beugels beschikbaar, van vaste beugels tot draaibare en plafondbeugels. Het is belangrijk om de VESA-maat en het gewicht van de televisie te controleren bij het kiezen van de juiste beugel.

Veelgestelde vragen over tv-beugels voor 50 inch televisies

1. Hoe kies ik de juiste tv-beugel voor mijn 50 inch televisie?

Controleer de VESA-maat en het gewicht van je televisie en kies vervolgens de juiste beugel op basis van je behoeften. Overweeg een vaste beugel voor een eenvoudige installatie of een kantelbare of draaibare beugel voor meer flexibiliteit.

2. Hoe weet ik zeker dat de tv-beugel stevig aan de muur vastzit?

Zorg ervoor dat de beugel stevig aan de muur is bevestigd en controleer het gewichtslimiet van de beugel om ervoor te zorgen dat deze de televisie kan dragen.

3. Hoe bevestig ik de tv-beugel aan de muur?

Volg de instructies die bij de tv-beugel worden geleverd en zorg ervoor dat de beugel op een stevige muur wordt bevestigd.

4. Kan ik een tv-beugel gebruiken om mijn televisie aan het plafond te hangen?

Ja, er zijn plafondbeugels beschikbaar waarmee je je televisie aan het plafond kunt bevestigen.

5. Kan ik de kijkhoek aanpassen als ik een tv-beugel gebruik?

Ja, afhankelijk van het type beugel dat je gebruikt, kun je de kijkhoek aanpassen door de televisie te kantelen of te draaien.