Traphekje Zonder Boren

Woon je in een huis waar trappen en dus een bovenverdieping aanwezig is? Een traphekje kan voorkomen dat je kind van de trap valt. Ook kunnen traphekjes worden gebruikt om er voor te zorgen dat je hond naar boven gaat of in een ruimte komt waar hij niet gewenst is.

Meer dan 3000 kinderen komen per jaar op de eerste hulp omdat ze van de trap zijn gevallen. Niet zo vreemd dat tegenwoordig duizenden ouders een traphekje aanschaffen. Een val van de trap is zo gebeurd. Even uit het oog verliezen en ze liggen onder aan de trap. De meeste kinderen kunnen vanaf een jaar of vier veilig op en af de trap lopen. Het gaat dus echt om de peuters tot een jaar of drie.

Installatie

Het hoeft niet moeilijk te zijn om een traphekje te plaatsen. Niet boren en schroeven maar op simpele wijze vastklemmen. Voor volwassenen is het hekje met de hand te openen. Voor de kleine peuterhandjes is dat geen optie. Traphekje Safety 1st Easy Close Metal past tussen een opening van 73 tot 80 cm. Heb je een grotere opening, dan kan een extra verlengstuk worden toegevoegd. Het traphekje kan tot wel 136 cm worden verbreed.

Het instaleren was nog nooit zo simpel. Iedere vader, ook die met twee linkerhanden, kan dit hekje op een veilige manier bevestigen.

Tips veilig maken trap

Om je kind zo veilig mogelijk aan een trap te laten wennen is het verstandig veel te oefenen met traplopen. Wanneer je hekjes plaatst doe dit dan boven én onder aan de trap. Een kind kan namelijk onverhoeds naar boven klimmen en dan alsnog naar beneden vallen.

Zorg voor stroeve trapbekleding en antislipstrips. Wegglijden wordt op deze manier voorkomen. Loop zelf nooit met gladde schoenen of sokken de trap op. Een uitglijder is zo gebeurd. Kind altijd met één hand aan de leuning houden.

Wat ook nog wel eens tot valpartijen leid, zijn spullen die op de trap liggen. Neem direct mee naar boven, zo voorkom je vallen van de trap.