Tommy Hilfiger Hoodie

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger is een Amerikaanse ontwerper die met zijn eigen naam bekend is geworden. De meeste mensen die van fashion houden weten dat het merk Tommy Hilfiger garant staat voor hippe kleding die comfortabel zit. Tommy had op zijn 26e al 7 kledingwinkels verspreid over de stad New-York. Het publiek wat zijn jeans en truien kocht waren over het algemeen schoolgaande jongeren. De laaghangende jeansbroeken die de jeugd droeg waren een ontwerp van Hilfiger en gingen als zoete broodjes over de toonbank. Na 10 jaar was zijn zaak echter niet meer wat Tommy voor ogen had en werd verkocht omdat deze bijna bankroet was.

Na voor anderen gewerkt te hebben werd Hilfigers steeds populairder en ging het bedrijf waarvoor hij werkte (Murjani) naar de beurs en werd eind jaren ’90 een half miljard omzet gedraaid. Dit betekende dat dit het hoogst genoteerde kledingbedrijf op de beurs was.

Hilfiger heeft betaalbare mannenmode op de kaart gezet. In 1995 werd hij dan ook uitgeroepen tot Menswear Designer of the Year.

De Hoodie

Een hoodie is een comfortabele trui, meestal gemaakt van sweatstof met een opgeruwde binnenzijde. Lekker warm in de winter en op koele zomerdagen kan deze gedragen worden als vest/jas. Een hoodie heeft een muts/capuchon en vaak twee zakken aan de voorzijde. Nog steeds wordt een hoodie geassocieerd met asociaal gedrag. Dat is natuurlijk allemaal onzin. Een hoodie is een heerlijk kledingstuk wat door zowel mannen als vrouwen kan worden gedragen.

Populair

De hoodie’s van Tommy Hilfiger zijn meer dan populair. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren is dit een kledingstuk wat je echt in je garderobekast moet hebben. Vooral een heerlijk item om casual te dragen tijdens je vrije tijd. Jongeren dragen deze sweatshirts dagelijks, omdat ze zo lekker comfortabel aanvoelen, dit komt door de geruwde binnenzijde die zacht en warm aanvoelt. Verkrijgbaar met een ruime kangaroozak aan de voorzijde en eventueel met het stoere logoprint.