Ti Sento Oorbellen

Oorbellen zijn al van oudsher hét sieraad voor zowel mannen als vrouwen. Versieringen aan het lichaam waren al ruim voor het jaar Christus aanwezig. Mummies die ouder zijn dan 1200 jaar voor Christus, werden al met gaatjes in hun oren gevonden.

In de Middeleeuwen droeg de vrouw weinig tot geen oorbellen omdat er juwelen in het haar werden gedragen. Vanaf de 16e eeuw werden oorbellen weer populair, zeker ook bij mannen. Zeelieden droegen vaak als verzekering een gouden oorbel. Hier kon dan een eventuele begrafenis van betaald worden.

Vanaf de jaren ’60 lieten steeds meer vrouwen hun oren piercen. Tegenwoordig dragen bijna alle vrouwen oorbellen. Het gaat vaak niet om maar een enkel gaatje in beiden oren, maar je ziet meerdere piercings in beide oren. We zien oorbellen bij elk ras, cultuur en leeftijd. Mannen en vrouwen dragen zilveren en gouden oorringen, al dan niet met kostbare stenen.

De mooiste producten


Ti Sento oorbellen

Zoek je een paar oorbellen die gemaakt zijn van gerhodineerd sterling zilver, dan zijn de Ti Sento Milano oorbellen de juiste keus. Deze oorsieraden zijn gezet met parelmoer en crystals en worden geleverd in een luxe cadeau verpakking.

Ti Sento Milano oorbellen kunnen bij lang haar maar ook prima bij kort haar worden gedragen.

Welke oorbellen bij lang haar?

Wanneer je kort haar hebt, draag dan niet al te grote oorbellen. Oorbellen die te opvallend en tot op de schouders vallen zijn beter af bij een vrouw met lang haar. Ook de kleuren van oorbellen zijn belangrijk. Deze moeten matchen met je haarkleur. Heb je donkerblond tot bruin haar dan zijn geelgoud-kleurige oorbellen het beste om te dragen. Heb je grijs haar draag dan geen goud maar zilver. Zwart haar kan het beste worden gematched met platina, witgoud en geelgouden exemplaren.

Bedenk ook dat de gezichtsvorm belangrijk is bij het dragen van oorbellen. Heb je bijvoorbeeld een hoekig gelaat, kies dan voor wat kortere oorbellen.