Tandpasta Zonder Fluoride

Van fluoride weten we dat het je tanden beschermt tegen het krijgen van gaatjes. Er zijn mensen die de pech hebben en snel gaatjes krijgen. Hun tanden zijn vaak niet zo sterk. Fluoridetandpasta zou dan een goede werking moeten hebben op het gebit en je tanden beschermen tegen gaatjes.

Genoeg te kiezen

Er zijn tegenwoordig enorm veel soorten tandpasta’s te krijgen. Voor wittere tanden, of betere bescherming en speciale tandpasta’s voor gevoelig tandvlees. Wat ook steeds meer op de markt verschijnt zijn de tandpasta’s zonder fluoride.

Fluoride

Van nature komt fluoride voor in de zee en de bodem. Drinkwater gewonnen uit deze bodem en bevat fluoride evenals bepaalde soorten thee. Ophef over de stof fluoride is er al, sinds het aan tandpasta’s werd toegevoegd. Het zou kankerverwekkend en giftig zijn. Veel mensen willen geen fluoride gebruiken, omdat het schadelijk voor de gezondheid zou zijn. Daarom verschijnen er steeds meer pasta’s op de markt, zonder toevoeging van fluoride.

Tandpasta zonder fluoride

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden wanneer je voorkeur uitgaat naar een tandpasta zonder fluoride. Er zijn enorm veel natuurlijke en biologische alternatieven om je tanden te verzorgen en te beschermen tegen cariës. Een aantal natuurlijke producten die worden gebruikt om je tandpasta te verrijken, zijn munt, kokos, Aloë vera en groene thee.

Dit soort tandpasta’s bevatten ook meestal géén chemische toevoegingen die een pasta laat schuimen. Fluoride is echter een stof die niet door deze natuurlijke producten kan worden vervangen. Fluoride is een unieke stof.

Blue®m fluoride vrije tandpasta

Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld door tandartsen en kaakchirurgen. Deze tandpasta heeft een ongekende formule. Actieve zuurstof, xylitol, honing en lactoferrine geven je gebit de optimale verzorging, die het dagelijks nodig heeft. Deze tandpasta bevat géén fluoride maar houdt je tanden en tandvlees gezond. Ook het poetsen van implantaten kan prima met deze tandpasta worden gedaan.