Tafelheaters


De winter is in aantocht en het wordt weer tijd om te denken aan warmte en sfeer in huis en tuin. Bij het inrichten van een tuin of terras wordt vaak gekeken naar comfortabele meubels, verlichting en decoraties, maar wat vaak vergeten wordt is een tafelheater. In dit artikel lees je alles over tafelheaters en waarom deze onmisbaar zijn deze winter.

Wat is een tafelheater?

Een tafelheater is een klein formaat terrasverwarmer die uitermate geschikt is voor gebruik op een tafel of salontafel. Tafelheaters zijn er in verschillende varianten en prijscategorieën. Zo zijn er elektrische tafelheaters en varianten op gas. Door het compacte formaat zijn tafelheaters ideaal om warmte te bieden op een specifieke plek.

Wat zijn de voordelen van een tafelheater?

Naast het compacte formaat, heeft een tafelheater nog meer voordelen. Zo zorgt een tafelheater voor een aangename warmte en sfeer, waardoor deze onmisbaar is in de wintermaanden. Ook zijn tafelheaters gemakkelijk te plaatsen op de tafel en verminderen ze het risico op oververhitting omdat ze niet direct op de grond staan. Tot slot zijn tafelheaters gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik.

Elektrische tafelheaters

Elektrische tafelheaters zijn de meest gebruikte varianten. Deze tafelheaters werken op elektriciteit en zijn eenvoudig aan te sluiten op het netstroom. Een groot voordeel van elektrische tafelheaters is dat ze vrijwel direct warmte afgeven en geen uitstoot hebben van rook, gas en geur. Daarnaast zijn elektrische tafelheaters onderhoudsvrij en goedkoper in gebruik dan varianten op gas.

Infrarood tafelheaters

Een type elektrische tafelheater is de infrarood tafelheater. Infrarood straling zorgt voor een aangename, zachte en direct voelbare warmte. Infrarood tafelheaters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en passen hierdoor in vrijwel elk interieur.

Halogeen tafelheaters

Een andere variant elektrische tafelheater is de halogeen tafelheater. Deze tafelheater geeft direct warmte af en heeft daarnaast een stijlvol design. Halogeen tafelheaters zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

Tafelheaters op gas

Een variant van de tafelheater die minder vaak wordt gebruikt, maar zeker het overwegen waard is, zijn tafelheaters op gas. Deze heaters werken op butaan- of propaangas en geven een aangename warmte af op het moment dat de gastoevoer op gang is gekomen. Het voordeel van deze tafelheaters is dat ze geen snoer nodig hebben en dus op elke gewenste plek neergezet kunnen worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafelheater?

Bij het kopen van een tafelheater zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het formaat van belang, de warmte-afgifte en het type tafelheater (elektrisch of op gas). Daarnaast is het verstandig om goed te letten op het materiaal, de kleur en het design. Tot slot is de prijs een belangrijk aandachtspunt.

Conclusie

Een tafelheater is de perfecte uitkomst voor de koudere wintermaanden. Of je nu wil genieten van de gezelligheid met vrienden en familie op het terras of binnen wil genieten van een warme sfeer, tafelheaters bieden een uitkomst. Tafelheaters zijn gemakkelijk in gebruik, verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en passen hierdoor in elk interieur. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen van de verschillende varianten en waar je op moet letten bij de aanschaf van een tafelheater.

Veelgestelde vragen

1. Wat is een tafelheater?
Een tafelheater is een klein formaat terrasverwarmer die uitermate geschikt is voor gebruik op een tafel of salontafel.

2. Op welke manieren kan een tafelheater werken?
Tafelheaters zijn verkrijgbaar als elektrische en op gas.

3. Zijn tafelheaters gevaarlijk?
Nee, tafelheaters zijn veilig in gebruik.

4. Hoeveel kost een tafelheater gemiddeld?
Er zijn tafelheaters beschikbaar in verschillende prijsklassen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €50,- en €200,-.

5. Kunnen tafelheaters ook binnenshuis gebruikt worden?
Ja, tafelheaters zijn ook binnenshuis te gebruiken en zorgen voor een aangename warmte en sfeer.