Systeemhelmen


Als het gaat om het kiezen van de juiste helm voor je motorrit, kan het de moeite waard zijn om te overwegen om een systeemhelm te kopen. Systeemhelmen zijn een populaire keuze voor veel rijders vanwege hun veelzijdigheid, veiligheid en comfort. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over systeemhelmen – van hun specifieke kenmerken tot hoe je de beste kunt kiezen voor jouw rit.

De voordelen van het gebruik van een systeemhelm

Als je van plan bent om regelmatig op een motor te rijden, is het belangrijk om een helm te dragen voor jouw veiligheid. En als het gaat om het kiezen van een helm, zijn systeemhelmen een uitstekende keuze, want ze zorgen voor de volgende voordelen:

Veelzijdigheid

Systeemhelmen hebben een uniek ontwerp dat ze onderscheidt van andere soorten helmen. Ze hebben een beweegbaar kinstuk dat omhoog kan worden geklapt. Dit geeft rijders de flexibiliteit om bijvoorbeeld ook te communiceren of te drinken zonder hun helm af te hoeven zetten.

Comfort

Systeemhelmen zijn gemaakt van lichte en duurzame materialen die zorgen voor comfort en bieden tegelijkertijd de noodzakelijke veiligheid die je nodig hebt. Bovendien hebben ze een betere ventilatie dan andere helmen en zijn ze geschikt voor langere ritten.

Veiligheid

Alle systeemhelmen worden getest op naleving van de veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05 of SNELL. Door hun robuuste constructie en perfecte pasvorm bieden zij betrouwbare bescherming in geval van een ongeluk.

Hoe kies je de beste systeemhelm?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een systeemhelm. Hieronder vind je een aantal tips om de beste helm te kiezen voor jouw behoeften:

Pasvorm

Een goed passende helm is essentieel voor jouw veiligheid, dus het is belangrijk om de maat van jouw helm te bepalen om te voorkomen dat deze te los of te strak is. Meet de omtrek van je hoofd op het breedste punt om te weten welke maat je nodig hebt.

Gewicht

Een lichtere helm is comfortabeler, vooral voor langere ritten. Bij het kopen van een systeemhelm is het daarom belangrijk om te kijken naar het gewicht van de helm.

Veiligheidsnormen

Alle helmen zijn ontworpen om bescherming te bieden, maar het is belangrijk om te controleren of het model voldoet aan de veiligheidsnormen zoals ECE 22.05 of SNELL.

Kinstuk

Het kinstuk is een van de belangrijkste onderdelen van de systeemhelm. Zoek naar een kinstuk dat gemakkelijk te openen en te sluiten is en goed past op jouw gezicht.

Helm vizieren

Goede vizieren zorgen voor duidelijk zicht bij verschillende lichtomstandigheden. Mogelijk moet je het vizier vervangen wanneer de omstandigheden veranderen.

Tips voor het onderhouden van je systeemhelm

Een systeemhelm kan een goede investering zijn, dus het is belangrijk om deze goed te onderhouden. Hieronder vind je enkele tips om de levensduur te verlengen:

Gebruik helmzakken

Wanneer de helm niet in gebruik is, is het belangrijk om deze in een op maat gemaakte helmzak te bewaren. Hierdoor wordt gebreken aan jouw helm vermeden.

Vervang het vizier indien nodig

Het vizier kan krassen krijgen en de helderheid verliezen waardoor deze moet worden vervangen.

Reinig de helmschaal regelmatig

Maak gebruik van een zachte, vochtige doek en milde zeep om de schaal van jouw helm schoon te maken.

Slotwoord

Een systeemhelm biedt de mogelijkheid voor veelzijdigheid, comfort en veiligheid op de motor. Het is heel belangrijk om de juiste helm te kiezen voor jouw behoeften en om de helm goed te onderhouden. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het nemen van een beslissing over het kiezen van de juiste systeemhelm!

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of de helm de juiste maat heeft?

Je kunt de maat meten door de omtrek van je hoofd op het breedste punt te meten. Gebruik de maattabel die wordt aangeboden door de fabrikant om te zorgen dat je de juiste grootte koopt.

Kan ik een systeemhelm in elke omstandigheid gebruiken?

Systeemhelmen zijn geschikt voor vrijwel elk type motorrit, ongeacht de omstandigheden.

Hoe vaak moet ik mijn vizier vervangen?

Het vizier moet worden vervangen als het gekrast of beschadigd is, of als het niet voldoende helderheid biedt.

Hoe lang gaat een systeemhelm mee?

Een typische levensduur van een systeemhelm is ongeveer vijf jaar. Als de helm tijdens de rit betrokken raakt bij een ongeval, moet je dezelfde helm nooit meer gebruiken.

Wat moet ik doen als mijn kinstuk niet goed aansluit op mijn gezicht?

Als je kinstuk niet goed past of geluid maakt, kan het zijn dat de helm niet de juiste maat heeft of dat je de kinband goed kunt afstellen. Neem contact op met de leverancier om de helm opnieuw te passen.