Stoffer en Blik

Het stoffer en blik is een handig gereedschap om stof en andere vaste viezigheid op te vegen. In de ene hand houd je de stoffer en in de andere hand het blik. Veegblikken zijn verkrijgbaar in kunststof, maar ook in metalen/blik vorm. Vanaf 1897 kwam het stoffer en blik met een verlengde steel op de markt. Een handig product want je hoeft niet te bukken om het vuil op te vegen.

Jaren ’50

In de jaren ’50 had vrijwel elk huishouden een stoffer en blik. De stofzuiger was toen wel in opkomst maar lang nog niet voor iedereen betaalbaar. Men moest met een bezem het huis door en veegde met stoffer en blik het vuil van de grond en deponeerde dit in de vuilnisbak. Tegenwoordig heeft iedereen een stofzuiger en wordt het stoffer en blik niet meer dagelijks gebruikt.

Buiten

In de zomermaanden is het gebruik van een stoffer en blik nodig om bij elkaar geveegd vuil te verwijderen. De Stoffer en blik set verzinkt/hout/kokosharen voor buiten is hét perfecte hulpmiddel. Het blik heeft een ruim formaat van 23 x 21 cm. De kokosharen van de stoffer zijn hard en ideaal om vuil van tegels af te vegen.

Stoffer en blik met lange steel 

Het blauwe stoffer en blik met lange steel (92 cm) is een duurzaam product van kunststof en beschikt over handgrepen. Veegt prima het vuil op en de steel is niet te kort. Dit stoffer en blik moet wel zelf even in elkaar worden gezet. Vegen zonder rugpijn te krijgen!

Tafelstoffer en blik

De Tafel stoffer en blik Bacteria Stop York is speciaal ontworpen voor het schoonhouden van bijvoorbeeld de eettafel. Na een lunch met boterhammen en crackers ligt er nog wel eens een kruimel op de tafel. Snel en hygiënisch opvegen met de bacteria stop york. Dit innovatieve ontwerp is een compact formaat en voorzien van een antibacteriële stoffer. De stoffer voorkomt bacteriegroei.