speelgoed meisje 3 jaar

Peuters van drie jaar zijn al best grote kinderen. Het zijn in ieder geval geen baby’s meer… 3 Jaar is een echte peuterleeftijd waar je kind nog volop in ontwikkeling is. Het zelfbewustzijn is groeiende en het kind wordt zich meer en meer bewust van de relaties met anderen. Er kan onzekerheid en verlegenheid ontstaan, ook wanneer je een peuter hebt die extravert is.

Uitdagend speelgoed

Meisjes van 3 jaar hebben een beetje uitdaging nodig. Een aantal ideeën om fantasierijk speelgoed aan te schaffen is bijvoorbeeld tekenmateriaal. Maar ook speelgoed om te bouwen en speelgoed wat de fijne en grove motoriek stimuleert. Puzzelen is een prima cadeau om de motoriek en het denkvermogen te stimuleren. Poppen zijn voor meisjes, maar ook voor jongens een fijn attribuut om rollenspelen te prikkelen.

Fantasieprikkelend speelgoed

Voor de driejarige peuter is het verstandig om speelgoed aan te schaffen die de fantasie prikkelt en uitdaagt om zelf te bedenken wat ze met het speelgoed kunnen. Klei heeft een geweldige structuur waar je alle kanten mee op kunt. Je kunt er koekjes van bakken maar ook monsters mee creëren. Dit speelgoed zorgt voor uren speelplezier!

Crayola – Washimals Kasteel Set

Dit fantasierijke speelgoed bevat een kasteel waar een Eenhoorn en Yeti washimals wonen. Deze speelgoeddieren kunnen door de kleuter worden ingekleurd en worden verzorgd. Het kasteel behoort ook bij deze speelset en kan worden uitgeklapt tot een magische villa. Drie afwasbare stiften zijn bedoeld om de fantasiedieren mee op te pimpen. Ben je de kleuren zat en wil je de vachtjes opnieuw inkleuren, dan gebruik je het schoonmaakbadje en borsteltje om de dieren weer schoon te schrobben. Deze speelset zit in een handig koffertje wat je overal met je mee kunt nemen. Geef je lievelingen een mooie kleur en verzorg ze in het meegeleverde badje met accessoires.

Zeemeermin Barbie

Meisjes van 3 zijn helemaal idolaat van Barbie. Al jaren is de Barbiepop populair. De Barbie Dreamtopia Twinkelende Lichtjes Zeemeermin is een variant op de gewone Barbie. Deze heeft een prachtige zeemeerminnestaart die met één druk op de knop een lichtshow geeft in het water. De staart gaat zachtjes heen en weer zodat Barbie echt zwemt. Twinkelende lichtjes geven een geweldige uitstraling. Gemakkelijk door een driejarige te bedienen!