speelgoed 8 jaar

Een kind wat in de leeftijd van acht jaar heeft bereikt, zal geen spectaculaire mijlpalen tegen komen. Een rustige tijd voor zowel het kind als de ouder. Een tijd voor verbeteringen, een soort van adempauze wat voor iedereen prettig is. Een aantal kinderen die atletisch gevormd zijn worden in hun ontwikkeling tijdens deze leeftijdfase, veel meer precies en stabiel. Spierkracht en coördinatie worden harmonieuzer en geven het kind meer zekerheid.

De leeftijd van acht jaar geeft wat meer evenwicht in de opvoeding. Lichamelijke vaardigheden komen tot uiting, hoewel dat niet voor ieder kind van acht geldig is. Er zijn onderling behoorlijk veel verschillen. Is je kind een aankomend atleet? Of is je zoon/dochter degene die iedereen aan het lachen maakt met zijn grappen en grollen.

Zich bewust worden

De achtjarige wordt zich bewust van zijn lichaam. Is hij wat dikker of juist wat dunner dan zijn klasgenoten? Deze periode wordt dat ontdekt. Kinderen groeien in hun achtste levensjaar ongeveer 3 tot 5 cm. Het kinderlijke gaat er een beetje vanaf. Maar bedenk als ouder wel, dat dit schoolkind nog veel begeleiding en aandacht nodig heeft!

Speelgoed voor de 8-jarige

Kinderen in deze leeftijd vinden het heerlijk om spelletjes met hun leeftijdgenootjes en ouders te spelen. Denk hierbij aan kaart- en dobbelspelletjes.

De Beverbende is een geheugenspelletje waar ook de tactiek om een hoekje komt kijken. Dit spel heeft een aantal spelrondes. Degene met de minste strafpunten wint. Een spelletje wat uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Tijdens het spelen van het Qwixx – Dobbelspel hoef je nooit op je beurt te wachten. Iedereen kan de worp benutten die een van de spelers heeft gegooid. Je scorebord moet vol komen te staan met getallen. Hoe meer getallen des te meer punten je krijgt! Een simpel spel wat je in een paar minuten door hebt. Voor één ding moet je oppassen … en dat is, dat je de Qwixx-koorts niet krijgt!