Solar hanglampen


Als de zon onder gaat, wil je toch nog even genieten van de buitenlucht. Solar hanglampen bieden een elegante en energiezuinige oplossing voor buitenverlichting. Hier zijn enkele dingen die je moet weten over deze opkomende trend.

1. Wat zijn solar hanglampen?

Solar hanglampen zijn buitenlampen die werken op zonne-energie. Ze laden overdag op door middel van zonlicht en schakelen automatisch aan wanneer het donker wordt.

2. Hoe werken solar hanglampen?

Solar hanglampen hebben een ingebouwd zonnepaneel dat het zonlicht absorbeert. De energie wordt opgeslagen in een batterij, die de lamp ‘s avonds van stroom voorziet.

3. Welke voordelen bieden solar hanglampen?

Solar hanglampen zijn niet alleen energiezuinig en goedkoop, maar ook zeer gemakkelijk te installeren. Ze komen in verschillende stijlen en maten om bij jouw buitenruimte te passen, en bieden een gezellige en warme ambiance in de avonden.

4. Wat zijn de verschillende types solar hanglampen?

Er zijn verschillende types solar hanglampen om uit te kiezen: klassiek, modern, antiek of met glas. Elk type biedt zijn eigen stijl, dus kies er een die jouw persoonlijke voorkeur weerspiegelt.

5. Waar kan je solar hanglampen plaatsen?

Solar hanglampen zijn ideaal voor het verlichten van een terras, tuin, balkon, pergola of carport.

6. Hoe lang gaan solar hanglampen mee?

De gemiddelde levensduur van solar hanglampen is ongeveer 2 tot 3 jaar. Zorg er echter voor dat je de batterijen vervangt en ze regelmatig schoonmaakt om de levensduur te verlengen.

7. Heb je veel zon nodig voor solar hanglampen?

Solar hanglampen werken het beste in direct zonlicht, maar ze zullen ook werken bij bewolkt weer. Om de beste resultaten te krijgen, is het beste om een locatie te kiezen waar de panelen gedurende de dag genoeg zon vangen.

8. Welke merken verkopen solar hanglampen?

Er zijn veel producenten en winkels die solar hanglampen verkopen, waaronder IKEA, HEMA, Bol.com en FonQ.nl.

9. Welke kleuren zijn er beschikbaar voor solar hanglampen?

De kleur van solar hanglampen varieert van warm wit tot koel wit en kan variëren afhankelijk van het merk en type.

10. Wat zijn de installatie-eisen voor solar hanglampen?

Solar hanglampen hebben geen stopcontact nodig, waardoor ze een gemakkelijke keuze zijn voor mensen die geen stroomkabels willen leggen. De meeste lampen hebben een eenvoudige haak voor bevestiging aan een dakrand of pergola.

11. Heb je onderhoud nodig voor elke solar hanglamp?

Solar hanglampen hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Het is belangrijk om de panelen schoon te houden voor een maximale energieopbrengst.

12. Zijn solar hanglampen duurder dan traditionele lampen?

Het korte antwoord is ja. Maar op lange termijn zal de kostenbesparing op je energierekening de extra investering meer dan waard maken.

13. Kan je ze laten werken tijdens daglicht?

Sommige lampen hebben een aan- en uitknop waarmee je ze ook tijdens daglicht kunt gebruiken. Maar het is zonde om zonne-energie te verspillen, omdat de lampen overdag toch ook tijd hebben om op te laden.

14. Zijn solar hanglampen waterdicht?

De meeste solar hanglampen zijn waterdicht en gemaakt om slecht weer te weerstaan.

15. Werken solar hanglampen ook in de winter?

Zeker weten. Solar hanglampen werken het beste in direct zonlicht, maar ze werken nog steeds op zonnige dagen in de winter. Let op dat door de kortere dagen, het langer kan duren voordat de batterij weer volledig opgeladen is.


Solar hanglampen bieden een eenvoudige, energiezuinige, en stijlvolle oplossing voor buitenverlichting. Of je nu tuinfeesten geeft of lekker ontspant in de avonduren, deze lampen bieden warmte en gezelligheid aan elke buitenruimte, zonder de kosten van traditionele stroomkabels. Met een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren om uit te kiezen, zijn solar hanglampen de perfecte keuze voor een milieuvriendelijke buitenverlichting.

Veelgestelde vragen

1. Waarom zijn solar hanglampen ecologisch verantwoord?
2. Hoe installeer ik solar hanglampen aan een dakrand?
3. Is het onveilig om solar hanglampen buiten te laten in de regen?
4. Zijn er specifieke batterijen nodig voor solar hanglampen?
5. Moet ik solar hanglampen uitschakelen wanneer ik niet thuis ben?