Snorren baarden

Snorren en baarden zijn bij mannen altijd al populair geweest. Snorren en baarden zijn tegenwoordig niet alleen voor de hipsters, maar voor iedereen die op zoek is naar een stoere of klassieke uitstraling. Het kan een mannelijke look aan je gezicht geven of een stijlvolle touch aan je outfit. In dit artikel zullen we ingaan op de geschiedenis van snorren en baarden en de verschillende soorten en stijlen die er zijn om uit te kiezen.

Geschiedenis

Mannen dragen al duizenden jaren snorren en baarden. In het Oude Egypte werden baarden gezien als een teken van macht en status. De Griekse filosofen en Romeinse keizers hadden vaak lange baarden en snorren. Tijdens de middeleeuwen werden baarden beschouwd als een symbool van wijsheid en mannelijkheid en werden ze vaak gedragen door ridders en krijgers.

Vanaf de renaissance tot de 17e eeuw droegen mannen hun baarden vaak in kunstzinnige vormen en was het onderste deel van het gezicht gladgeschoren. In de 19e eeuw werden grote, volle baarden populair en droegen veel mannen snorren als onderdeel van hun look.

In de jaren 60 en 70 kozen mannen vaak voor een clean-shaven look, maar in de jaren 80 en 90 kwam de baard weer terug in het modebeeld en sindsdien is het niet meer weg te denken.

Soorten snorren en baarden

Er zijn veel verschillende soorten snorren en baarden waaruit je kunt kiezen, die allemaal een andere uitstraling geven. Hieronder bespreken we er een aantal:

1. De klassieke snor

De klassieke snor is smal en wordt gedragen boven de bovenlip. Dit is een goede starter voor mannen die voor het eerst een snor willen laten groeien. Het is goed te onderhouden en kan je gezicht net even die extra mannelijke touch geven.

2. De Fu-man-chu

De Fu-Man-Chu is een bekende snor die naar beneden krult. Het vereist veel onderhoud en vraagt om veel aandacht, maar als het goed gestyled is, kan het een zeer coole / stijlvolle uitstraling geven. Dit is een echte durf snor.

3. De walrus

De walrus baard is een grote en volle baard die vaak de volledige nek bedekt. Het is een echte mannelijke statement baard, die goed onderhouden moet worden.

4. De sik

De sik is een vorm van een baard die onder de onderlip groeit. Het is een stijlvolle snor / baard combinatie die goed past bij een hipster of een rocker stijl. De sik moet vaak worden bijgewerkt en vorm gegeven.

5. De cirkelbaard

De cirkelbaard is een traditionele baard die vaak geassocieerd wordt met de hilarische komiek Charlie Chaplin. Het is een volle baard rondom de mond, die goed onderhouden moet worden.

Stijltips

Het belangrijkste bij het dragen van een snor of baard is dat het bij de vorm van het gezicht past. Als je gezicht rond of ovaal is, dan is een smalle snor een goede keuze. Voor mannen met een vierkant gezicht kan een kleine baard of sik juist beter passen.

Een goede snor of baard vereist veel onderhoud en aandacht. Regelmatig knippen, trimmen en schoonmaken is essentieel om er goed uit te zien.

Gebruik een baardolie om de baard zacht en verzorgd te houden. Een goede baardolie kan ook de huid onder de baard gehydrateerd houden, wat irritatie en jeuk kan voorkomen.

Conclusie

Snorren en baarden zijn tijdloze en klassieke uitingen van mannelijkheid. De geschiedenis van de snor en de baard is lang en gevarieerd. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, die allemaal bijdragen aan een unieke look en uitstraling. Vergeet niet dat onderhoud en verzorging van essentieel belang is om er altijd goed uit te zien. Dus, welke stijl je ook kiest, wees trots op je snor of baard en laat zien wie je bent!