Snijbestendige werkhandschoenen


Zoals je waarschijnlijk wel weet is het beschermen van je personeel tegen verwondingen van essentieel belang voor het bedrijf en de gezondheid van je werknemers. Als je werkzaamheden verricht waarbij snijgevaar hoog is, is het van cruciaal belang om je personeel uit te rusten met de juiste uitrusting om ongelukken te voorkomen. Snijbestendige werkhandschoenen zijn een must-have item in diverse industrieën en in dit artikel zullen we uitleggen waarom.

Wat zijn snijbestendige werkhandschoenen?

Laten we beginnen met het definiëren van wat snijbestendige werkhandschoenen precies zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit handschoenen die werknemers beschermen tegen snijwonden. Ze zijn gemaakt van speciale materialen die voorkomen dat een scherp voorwerp of mes de huid van de persoon doorboort.

Waarom zijn snijbestendige werkhandschoenen nodig?

Snijbestendige werkhandschoenen zijn nodig omdat er bepaalde werkzaamheden zijn die een hoog risico op snijwonden met zich meebrengen. Afhankelijk van het werk dat je persoon uitvoert, kan het gebruik van deze handschoenen de kans op letsel aanzienlijk verminderen.

Verschillende soorten snijbestendige handschoenen

Er zijn verschillende soorten snijbestendige handschoenen beschikbaar op de markt. Het is belangrijk om te weten welk type handschoen het meest geschikt is voor het werk dat je personeel uitvoert.

Geweven handschoenen

Dit type handschoenen is gemaakt van roestvrij staal, Dyneema, glasvezel of kevlar. De geweven handschoenen bieden bescherming tegen snijwonden en kunnen worden gebruikt in verschillende industrieën.

Naadloze / gebreide handschoenen

De naadloze of gebreide handschoenen zijn gemaakt van vezels zoals Kevlar of HPPE. Ze zijn flexibeler en daardoor geschikter voor meer gedetailleerd werk.

Disposable handschoenen

Dit zijn snijbestendige handschoenen die gemaakt zijn van nitril, vinyl of latex. Ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en bieden beperkte bescherming tegen snijwonden.

Hoe kies je de juiste snijbestendige handschoenen?

Bij het kiezen van de juiste snijbestendige handschoenen zijn er een aantal factoren die je in overweging moet nemen. Deze omvatten:

Het type werk dat je personeel uitvoert

Het specifieke type werk dat je personeel uitvoert, bepaalt welk type handschoenen het meest geschikt is. Als er bijvoorbeeld met scherpe voorwerpen en messen wordt gewerkt, dan zijn geweven handschoenen waarschijnlijk het meest geschikt.

Het niveau van snijbestendigheid dat je nodig hebt

Er zijn verschillende niveaus van snijbestendigheid en het is belangrijk om te weten welk niveau je nodig hebt voor het werk dat je personeel uitvoert.

Comfort

Het is belangrijk dat de handschoenen comfortabel zijn om te dragen, anders kan het de prestaties van je personeel negatief beïnvloeden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke factor bij het kiezen van handschoenen. Snijbestendige handschoenen moeten lang meegaan, zodat je werknemers beschermd blijven tijdens hun werkzaamheden.

Hoe zorg je voor snijbestendige handschoenen?

Het is belangrijk om goed voor snijbestendige handschoenen te zorgen om hun levensduur te verlengen en de bescherming voor je personeel te behouden. Hier zijn enkele tips:

Wassen

Was de handschoenen met de hand of in de machine op een koude watercyclus.

Hang droog

Laat de handschoenen drogen aan de lucht in plaats van ze in de droger te stoppen.

Bewaar de handschoenen op een juiste manier

Bewaar de handschoenen op een droge en koele plek.

Conclusie

Snijbestendige werkhandschoenen zijn een essentieel item voor elk bedrijf waar werknemers werkzaamheden uitvoeren met een hoog risico op snijwonden. Door het kiezen van het juiste paar handschoenen en door goed voor ze te zorgen, bied je je personeel de bescherming die ze verdienen en draagt je bij aan een veiliger werkklimaat.

Veelgestelde vragen

1. Zijn alle snijbestendige handschoenen geschikt voor diverse industrieën?
2. Zijn naadloze handschoenen minder beschermend dan geweven handschoenen?
3. Zijn er handschoenen beschikbaar die bescherming bieden tegen andere gevaren dan snijwonden?
4. Hoe vaak moeten snijbestendige handschoenen worden vervangen?
5. Is het nodig om handschoenen met de hand te wassen of kan ik ze gewoon in de wasmachine stoppen?

Antwoorden

1. Niet alle snijbestendige handschoenen zijn geschikt voor alle industrieën. Het type handschoen hangt af van het specifieke type werk dat je personeel uitvoert.
2. Naadloze handschoenen zijn flexibeler en geschikter voor gedetailleerd werk, maar kunnen minder bescherming bieden tegen snijwonden dan geweven handschoenen.
3. Ja, er zijn handschoenen beschikbaar die bescherming bieden tegen meerdere gevaren tegelijk. Let wel op of deze handschoenen ook geschikt zijn voor het specifieke type werk van je personeel.
4. Snijbestendige handschoenen moeten worden vervangen zodra ze tekenen van slijtage vertonen, zoals gaten en tranen.
5. Handschoenen moeten met de hand worden gewassen om hun levensduur te verlengen. Stop ze niet in de droger, maar laat ze aan de lucht drogen.