Siemens Inbouw Oven

Het merk Siemens is Duits en opereert wereldwijd met producten die te maken hebben met elektronica en elektrotechniek. Apparaten als wasmachines, ovens, espressomachines en koelkasten worden in ruim 190 landen verkocht. Nederland heeft een prima afzet op het gebied van ovens. Inbouwovens zijn populair en worden dagelijks verkocht.

Waar moet je op letten bij aanschaf inbouwoven

Een inbouwoven aanschaffen vereist een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Welke beschikbare plek heb je en wat zijn de afmetingen waar de oven moet komen. De hoogte van standaardafmetingen zijn 60 cm hoog en 60 cm. breed. Om een goede verluchting te realiseren is voor een een traditionele oven 2 cm vrije ruimte aan de achterzijde nodig. Een compacte oven vraag toch als snel 4.5 cm.

Krachtige warmte

Wanneer je een oven aanschaft die beschikt over twee weerstanden op boven- en onderwand, dan geeft de oven een krachtige warmte. Heel prettig wanneer gevogelte of rood vlees oppervlakkig moet worden gebraden. Het voorverwarmen van dit soort ovens, duurt echter best lang en er kan slechts één schotel per keer worden bereid.

De warmelucht oven beschikt over een ventilator welke de warmte beter door de ruimte kan verdelen. De hetelucht oven  heeft twee weerstanden in boven- en onderwand en een ventilator met extra cirkelvormige weerstand. Een mooi type oven waar je verschillende schotels op 3 of 4 niveaus kunt klaarmaken.

Inbouwovens van Siemens

De Siemens HB634GBS1 iQ700 – Inbouw oven – RVS Zwart is een mooi voorbeeld van een oven met heteluchtfunctie. De maximale oventemperatuur is 300 graden en een grillvermogen van 2800 watt.

Een bakoven met een modern bak- en braadcomfort voor een uitstekend resultaat. Of je nu een appeltaartje in deze oven schuift of een mooi braadstuk wil bereiden, elk bak of braadproduct zal altijd goed zijn. Het display is goed leesbaar vanuit elke hoek.

Deze inbouwoven is voorzien van 4D hetelucht. Door de speciale coating, is de binnenzijde zonder moeite schoon te krijgen. Efficiënt bakken en braden in een oven die energieklasse A+ bezit. De ovendeur is zacht te openen en te sluiten.