Setting powders sprays


Als je op zoek bent naar een manier om je make-up langduriger te maken, is een setting powder of spray de oplossing voor jou. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over setting powders en sprays, hoe ze werken en waar je op moet letten bij het kiezen van een product.

Wat zijn setting powders en sprays?

Setting powders

Een setting powder is een poederachtig product dat wordt gebruikt om foundation, concealer en andere vloeibare of crème make-up vast te zetten. Het wordt over de make-up aangebracht en helpt om glans en olie te absorberen, de look te verfijnen en de make-up langer te laten zitten.

Setting sprays

Een setting spray is een vloeibare mist die op het gezicht wordt aangebracht om make-up op zijn plaats te houden en te zorgen voor een langere houdbaarheid.

Hoe werken setting powders en sprays?

Setting powders

Setting powders werken door een dun laagje van het product over de make-up aan te brengen. Het poeder helpt om overtollige olie te absorberen en de make-up op zijn plaats te houden, waardoor de look de hele dag fris blijft.

Setting sprays

Setting sprays werken door een fijne mist over het gezicht te spuiten die de make-up een extra laagje vastzet. De spray zorgt voor een barrière tussen de make-up en de huid, waardoor de make-up langer op zijn plaats blijft zitten.

Wat zijn de voordelen van setting powders en sprays?

Setting powders

– Vermindert glans en olie
– Verfijnt de make-up look
– Helpt om make-up langer te laten zitten

Setting sprays

– Zorgt voor een langere houdbaarheid van de make-up
– Maakt de make-up look natuurlijker
– Verzacht de huid

Waar moet je op letten bij het kiezen van een setting powder of spray?

Ingrediënten

Kies een setting powder of spray die geschikt is voor jouw huidtype en bevat natuurlijke ingrediënten, zoals mineralen en vitamines.

Textuur

Kies een textuur die bij jouw huidtype past. Als je een droge huid hebt, kun je het beste een fijne poeder of mist kiezen. Voor een vette huid kun je beter een matte poeder kiezen.

SPF

Sommige setting poeders en sprays bevatten SPF-bescherming. Als je veel buiten bent, kies dan voor een product met een hoge SPF.

Waterbestendig

Als je van plan bent om te zwemmen of te zweten, kies dan voor een waterbestendige setting powder of spray.

Hoe gebruik je setting powders en sprays?

Setting powders

Breng poeder aan met een poederkwast over de make-up. Concentreer je op de T-zone, waar de glans het meest zichtbaar is.

Setting sprays

Schud de spray goed voor gebruik. Spray het product op een afstand van ongeveer 20 cm over het gezicht en laat het drogen.

Conclusie

Setting powders en sprays zijn geweldige producten om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten. Het kiezen van het juiste product kan echter een uitdaging zijn. Let op de ingrediënten, textuur, SPF en waterbestendigheid bij het kiezen van een product. Breng de poeder aan met een borstel en spritz de spray over het gezicht om de look te fixeren.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een setting powder en spray?
Een setting powder is een poederachtig product en een setting spray is een vloeibare mist.

2. Waarom heb ik een setting powder of spray nodig?
Setting powders en sprays helpen om de make-up langer te laten zitten en glans en olie te verminderen.

3. Kan ik een setting spray over een setting powder gebruiken?
Ja, je kunt een setting spray over een setting powder gebruiken.

4. Moet ik een setting powder of spray gebruiken als ik niet dagelijks make-up draag?
Als je af en toe make-up draagt, heb je geen setting powder of spray nodig.

5. Is een setting spray waterbestendig?
Sommige setting sprays zijn waterbestendig en sommige niet. Let op de verpakking en zoek naar ‘waterbestendig’ als je van plan bent om te zwemmen of te zweten.