SD Kaart

De afkorting SD-kaart staat voor Secure Digital card. Een SD-kaartje is een geheugenkaartje wat je gebruikt in bijvoorbeeld je smartphone en digitale camera. Dit kaartje heeft een hoge schrijf- en leessnelheid. Een geheugenkaartje is er voor bedoeld, om data op te slaan en deze bijvoorbeeld over te zetten vanaf je telefoon naar je laptop. Je kunt het dan vergelijken met een USB-stick. Omdat een SD-kaart zo klein is past deze gemakkelijk in je smartphone of camera. Met een SD-kaart vergroot je het geheugen van je telefoon en kan je dus meer data opslaan.

Simpel in gebruik

Wanneer je een SD-kaartje in je telefoon of camera plaatst leest deze direct. Je ziet meteen de bestanden en foto’s die opgeslagen staan. Bestanden kun je via dit kaartje direct overzetten op een ander apparaat.

De SanDisk Ultra MicroSD geheugenkaart is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor  het gebruik van mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

De Samsung EVO Plus Micro SDXC 128 GB Versie 2020 is één van de beste SD-kaartenGeeft verbazingwekkende snelle prestaties, perfect voor 4K UHD-video.