Scrunchies


Als je de jaren ’90 hebt meegemaakt, dan herinner je je ongetwijfeld de tijd van de scrunchies. Ideaal om je haar in een paar seconden op een trendy manier vast te binden, zijn scrunchies weer helemaal terug van weggeweest. Maar wat zijn scrunchies eigenlijk, hoe worden ze gemaakt en waar kun je ze vinden? In dit artikel geven we je een overzicht van alle ins en outs over scrunchies.

Wat zijn scrunchies?

Een scrunchie is een elastische haarband bedekt met stof die met een rimpeltechniek om de elastische band is gedraaid. Ze zijn erg populair geworden in de jaren ’80 en ’90 en zijn nu weer in de mode. Scrunchies zijn er in vele materialen en kleuren, van ribfluweel tot satijn, met prints en zonder prints.

Hoe worden scrunchies gemaakt?

Scrunchies worden gemaakt door een stuk elastiek op maat te knippen en het dan te bedekken met een stuk stof. Dit stuk stof wordt vervolgens in plooien gevouwen en rond het elastiek genaaid. Het is ook mogelijk om scrunchies met de hand te naaien of te maken met behulp van een naaimachine.

Waar kun je scrunchies vinden?

Scrunchies kun je bij verschillende winkels en online shops kopen, vaak voor een lage prijs. Ook kun je ze zelf maken met behulp van een stuk stof en een stuk elastiek. Er zijn allerlei tutorials te vinden op het internet die je stap voor stap uitleggen hoe je zelf scrunchies kunt maken.

Waarom zijn scrunchies populair?

Scrunchies zijn opnieuw in de mode vanwege de groeiende populariteit van ’80s en ’90s fashion trends. Daarnaast zijn ze ideaal voor het veilig opbinden van haar zonder dat er knikken ontstaan, dus geen zorgen over een nieuwe haarstijl na het losmaken van de elastiek. En door het gebruik van verschillende materialen en kleuren, zijn scrunchies leuk om te dragen bij verschillende outfits.

Scrunchies voor elk haartype

Wat ook een groot voordeel is van scrunchies, is dat ze geschikt zijn voor verschillende haartypes; van dik tot dun haar. Voor mensen met dik haar bieden scrunchies meer grip dan gewone elastiekjes. Voor mensen met dun haar kunnen scrunchies meer volume creëren.

Scrunchies voor sporten

Voor sporters is de scrunchie ook erg handig. De elastische stof helpt om haar uit het gezicht te houden en te voorkomen dat het zweet dat vrijkomt, in het haar blijft zitten. Bovendien zijn scrunchies gemakkelijk in en uit te doen en beschadigen ze het haar minder dan gewone elastiekjes.

Conclusie

Scrunchies zijn weer helemaal terug van weggeweest. Zowel trendy als handig in gebruik zijn ze razend populair bij jong en oud. Scrunchies zijn er in verschillende kleuren en materialen, en ze zijn geschikt voor elk haartype en bij verschillende outfits. Koop ze kant-en-klaar of maak ze zelf – scrunchies zijn een stijlvolle aanvulling op elke collectie haaraccessoires.

Veelgestelde vragen

1. Wat is een scrunchie?

Een scrunchie is een elastische haarband bedekt met stof die met een rimpeltechniek om de elastische band is gedraaid.

2. Hoe worden scrunchies gemaakt?

Scrunchies worden gemaakt door een stuk elastiek op maat te knippen en het dan te bedekken met een stuk stof. Dit stuk stof wordt vervolgens in plooien gevouwen en rond het elastiek genaaid.

3. Waar kun je scrunchies vinden?

Scrunchies zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en online shops, en het is ook mogelijk om ze zelf te maken.

4. Waarom zijn scrunchies populair?

Scrunchies zijn populair vanwege de groeiende populariteit van ’80s en ’90s fashion trends, evenals hun gebruiksgemak en veelzijdigheid.

5. Zijn scrunchies geschikt voor alle haartypes?

Ja, scrunchies zijn geschikt voor verschillende haartypes; van dik tot dun haar. Ze kunnen ook volume creëren en zijn handig voor sporters.