Schmidt Puzzels

Schmidt Puzzels is een Duitse fabrikant van puzzels, die al meer dan 100 jaar actief is in de puzzelindustrie. Het bedrijf werd opgericht in 1912 door Josef Schneider, die een kleine drukkerij in Nürnberg had. Hij begon met het maken van speelkaarten en domino’s, maar ging later over op puzzels.

Het bedrijf groeide gestaag en in 1968 nam de derde generatie van de familie Schneider het bedrijf over. Sindsdien is Schmidt Puzzels uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van puzzels wereldwijd en produceert het jaarlijks meer dan 2,5 miljoen puzzels. Het bedrijf heeft ook filialen in de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Schmidt Puzzels heeft een indrukwekkende collectie puzzels, met thema’s als kunst, dieren, landschappen, steden en merken. De puzzels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van kleine puzzels met een paar stukjes tot grote puzzels met duizenden stukjes.

De kwaliteit van de puzzels van Schmidt is opmerkelijk. Het bedrijf gebruikt stevige en duurzame materialen, zoals dik karton en hoogwaardig papier. De stukjes passen goed en hebben geen scherpe randen of hoeken. De stijlvolle afbeeldingen zijn helder en levendig, wat zorgt voor een aantrekkelijk en uitdagend puzzelwerk.

Wat Schmidt Puzzels ook onderscheidt van andere puzzelfabrikanten is het gebruik van innovatieve technologieën om de puzzels te produceren. Zo hebben ze het Easy-Click-systeem, dat ervoor zorgt dat de puzzelstukjes gemakkelijker in elkaar kunnen worden geklikt en dat ze goed op hun plaats blijven zitten. Daarnaast hebben ze ook de Quicksnap-technologie, waarbij de puzzelstukjes een speciale vorm hebben om de puzzelstukjes sneller in elkaar te klikken.

Schmidt Puzzels heeft ook aandacht voor het milieu en gebruikt uitsluitend duurzame materialen en verpakkingen. Zo gebruiken ze FSC-gecertificeerd papier voor de verpakking, wat betekent dat het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Daarnaast wordt de productie van de puzzels zodanig gedaan dat er geen afval wordt geproduceerd.

Concluderend kunnen we stellen dat Schmidt Puzzels een toonaangevende fabrikant van puzzels is, met een indrukwekkende collectie, duurzame productie-en verpakkingspraktijken en een hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft zich bewezen als een betrouwbare en innovatieve speler in de puzzelindustrie en blijft ook in de toekomst leuke en uitdagende puzzels produceren voor alle leeftijden en niveaus.