Samsung galaxy s21 ultra screenprotectors


Als trotse eigenaar van de Samsung Galaxy S21 Ultra wil je natuurlijk dat je toestel zo lang mogelijk meegaat. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje en voor je het weet, heb je al een kras op je scherm. Een screen protector kan dan uitkomst bieden. Maar welke moet je kiezen? In dit artikel bespreken we de beste Samsung Galaxy S21 Ultra screen protectors, zodat je zorgeloos kunt genieten van je telefoon.

1. Tempered glass screen protector

Een van de meest populaire opties voor een screen protector is een tempered glass protector. Dit is een dun laagje glas dat op je scherm wordt geplakt en veel bescherming biedt tegen krassen en barsten. Bovendien is het glas meestal gevoeliger voor aanraking dan een plastic protector, wat voor een meer natuurlijke gebruikerservaring zorgt.

2. Plastic screen protector

Een andere optie is een plastic screen protector, die meestal wat goedkoper zijn dan tempered glass protectors. Ze bieden ook bescherming tegen krassen en barsten, maar hebben wellicht niet dezelfde kwaliteit als een tempered glass protector. Ze zijn echter wel makkelijk aan te brengen en kunnen vervangen worden wanneer dit nodig is.

2.1 Anti-glare screen protector

Als je last hebt van veel reflecties op je scherm, dan kan je overwegen om een anti-glare screen protector aan te schaffen. Deze protector vermindert het aantal reflecties en zorgt voor een betere leesbaarheid in heldere omstandigheden.

3. Privacy screen protector

Een privacy screen protector blokkeert het zicht vanaf de zijkanten, zodat mensen niet kunnen meelezen op je scherm. Dit is vooral handig als je vaak in het openbaar bent of als je privacygevoelige informatie deelt. Echter, het vermindert wel de helderheid van de weergave op het scherm.

4. UV screen protector

Een UV screen protector biedt naast bescherming ook een antibacteriële werking. Dit is vooral relevant in tijden van een pandemie. De protector werkt door middel van een dunne laag zilver-ionen, waardoor bacteriën gedood worden.

4.1 Matte screenprotector

Matte screenprotectors werken als anti-glare protectors, maar blokkeren ook vingerafdrukken. Hierdoor blijft je scherm langer schoon en hoef je het minder vaak te poetsen.

5. Full-body protector

Als je echt het maximale uit de bescherming wilt halen, dan kan je kiezen voor een full-body protector. Dit is niet alleen een screen protector, maar bedekt ook de achterkant en zijkanten van je telefoon. Zo voorkom je krassen op alle onderdelen van je toestel.

5.1 Case-friendly screen protector

Als je een full-body protector aanschaft, dan is het belangrijk dat deze case-friendly is. Dit betekent dat je nog steeds een telefoonhoesje kunt gebruiken in combinatie met de protector.

Conclusie

De juiste screen protector voor jouw Samsung Galaxy S21 Ultra hangt af van jouw persoonlijke behoeftes en voorkeuren. Als je veel onderweg bent is een tempered glass protector een goede optie, terwijl een privacy protector handig is als je vaak in openbare ruimtes bent. Kies je voor maximale bescherming, ga dan voor een full-body protector. Houd er daarnaast rekening mee dat niet alle protectors even makkelijk aan te brengen zijn, dus lees reviews voordat je een keuze maakt.

Veelgestelde vragen

1. Is een plastic screen protector minder goed dan een tempered glass protector?

Een plastic screen protector biedt zeker bescherming tegen krassen en barsten, maar tempered glass protectors bieden wat betere kwaliteit en een gevoeliger touch.

2. Kan ik een screen protector zelf aanbrengen?

Ja, de meeste screen protectors zijn zelf aan te brengen en komen met instructies. Sommige zijn echter lastiger dan anderen, dus lees reviews voor een idee van hoe eenvoudig dit is.

3. Kan ik een telefoonhoesje gebruiken in combinatie met een full-body protector?

Ja, dat kan, mits de protector “case-friendly” is. Dit betekent dat er uitsparingen zijn gemaakt voor de knoppen en de camera van de telefoon.

4. Biedt een privacy screen protector ook bescherming tegen krassen en barsten?

Ja, een privacy screen protector beschermt je scherm tegen krassen en barsten. Daarnaast zorgt het ervoor dat mensen niet kunnen meekijken op je scherm vanaf de zijkanten.

5. Hoe maak ik mijn Samsung Galaxy S21 Ultra scherm schoon met een screen protector?

Je kunt je scherm schoonmaken met een microfiber doek om krassen op de protector te voorkomen. Als er toch vlekken op de protector komen, maak je deze schoon met een vochtige doek. Gebruik daarbij geen agressieve middelen of het puntje van je sleutel.