Ronde Eettafel Hout

Ben je op zoek naar een eettafel maar weet je nog niet zo goed wat te kiezen? Word het vierkant? Of laat je toch de keus op een ronde tafel vallen. Eettafels zijn er in vele formaten en materialen. Een ronde eettafel van hout is een prima keus wanneer je van natuurlijke materialen houd.

Voordelen van een houten ronde tafel

De ronde eettafel heeft heel veel voordelen ten opzichte van een vierkant of rechthoekig model. Het is in ieder geval gezelliger tafelen. Je zit wat knusser met familie of vrienden bij elkaar en je kunt iedereen in de ogen kijken. Een ronde tafel nodigt ook uit om lang na te tafelen.

Scherpe hoeken

Een vierkante of rechthoekige tafel heeft scherpe punten en hoeken. Heb je je wel eens gestoten aan zo’n punt? Niet erg prettig zo’n grote blauwe plek op je been. Ook kleine kinderen stoten zich snel aan een eettafel die voorzien is van 4 puntige hoeken. De ronde eettafel is wat vriendelijker voor been en heup!

Houten tafel

De ronde vorm en het natuurlijke materiaal zorgen voor een ontspannen sfeer. Hout is een prima basismateriaal voor je interieur. Houten meubelen stralen warmte en gezelligheid uit. Vooral een houten ronde tafel heeft al deze aspecten in zich.

Je kunt overal bij

Wanneer je met een aantal mensen aan een rechthoekige tafel gaat ontbijten is het doorgeven van theepot, zout en vleeswaren nodig om iets op je bordje te krijgen. Constant vragen of iemand iets wil aangeven is met een ronde tafel verleden tijd. Je kunt echt overal bij en hoeft niet langs iemand te reiken om de jam te pakken te krijgen. Een rustiger ontbijt zonder dat iedereen fungeert als doorgeefluik.

Geschikt voor kleine ruimtes

Een ronde tafel neemt veel minder ruimte in. Prettig wanneer je klein behuisd bent. Je kunt vaak meer mensen kwijt, loopt gemakkelijk om de tafel heen en schuift op simpele manier nog een stoel bij als extra zitplek.

De mooiste producten