Receivers met internetradio


Als muziekliefhebber is het soms moeilijk om een geschikte manier te vinden om naar jouw favoriete nummers te luisteren. Met de komst van internetradio is het mogelijk om jouw muziekcollectie flink uit te breiden. Ontdek hoe receivers met internetradio jouw luisterervaring naar een hoger niveau tillen.

Wat is internetradio?

Internetradio is een vorm van digitale radio waarbij de muziek wordt gestreamd via het internet. Bij traditionele radiostations worden de signalen uitgezonden via de ether en worden deze opgevangen door een antenne. Bij internetradio worden de signalen via het internet verstuurd en opgevangen door een speciale ontvanger.

Wat zijn receivers met internetradio?

Receivers met internetradio zijn speciaal ontworpen om internetradio te ontvangen en af te spelen. Deze receivers bevatten een ingebouwde netwerkverbinding die het mogelijk maakt om verbinding te maken met het internet. Hierdoor heb je de mogelijkheid om duizenden radiostations van over de hele wereld te beluisteren.

Hoe werkt een receiver met internetradio?

Een receiver met internetradio werkt in principe hetzelfde als een traditionele radio. Er is echter één belangrijk verschil: om naar internetradio te luisteren heb je een internetverbinding nodig. Je verbindt de receiver met het internet door middel van een ethernetkabel of wifi-verbinding. Vervolgens kies je het gewenste radiostation uit de lijst en geniet je van een eindeloos aanbod van muziek.

Wat zijn de voordelen van een receiver met internetradio?

Een receiver met internetradio biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele radiostations:

1. Ruime keuze aan radiostations – Met internetradio heb je toegang tot duizenden radiostations van over de hele wereld. Hierdoor kun je genieten van een brede selectie aan muziekgenres.

2. Geen storende ruis of storingen – Bij traditionele radiostations kan het signaal worden verstoord door bijvoorbeeld gebouwen, bergen of weersomstandigheden. Bij internetradio heb je hier geen last van, waardoor je altijd kunt genieten van een helder signaal.

3. Mogelijkheid om favoriete nummers op te slaan – Met sommige receivers kun je nummers opslaan op een USB-stick of externe harde schijf. Dit betekent dat je ook naar jouw favoriete nummers kunt luisteren zonder dat je een actieve internetverbinding nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een receiver met internetradio?

Bij het kopen van een receiver met internetradio zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

1. Compatibiliteit – Niet elke receiver is geschikt voor internetradio. Controleer daarom altijd of de receiver internetradio ondersteunt voordat je tot aankoop overgaat.

2. Connectiviteit – Er zijn receivers die alleen via een ethernetkabel verbinding kunnen maken met het internet. Andere receivers maken gebruik van wifi. Bekijk welke connectiviteit het beste past bij jouw situatie.

3. Gebruiksvriendelijkheid – Sommige receivers zijn voorzien van een ingewikkelde interface. Het is belangrijk om te kiezen voor een receiver die gemakkelijk te gebruiken is en een duidelijke interface heeft.

Welke receivers met internetradio zijn er?

Er zijn verschillende receivers met internetradio op de markt. Hieronder vind je een aantal populaire opties:

1. Marantz M-CR611 – Deze receiver is voorzien van wifi, bluetooth en een cd-speler. Het apparaat heeft een gebruiksvriendelijke interface en ondersteunt tal van internetradiostations.

2. Onkyo TX-8270 – Deze receiver is voorzien van wifi, bluetooth, AirPlay en Chromecast. Het apparaat heeft een vermogen van 160 watt en ondersteunt een breed scala aan audioformaten.

3. Denon AVR-X2700H – Deze receiver is geschikt voor zowel muziek als home cinema-liefhebbers. Het apparaat heeft een vermogen van 150 watt en ondersteunt tal van internetradiostations.

Hoe kun je jouw receiver met internetradio het beste gebruiken?

Om optimaal te kunnen genieten van jouw receiver met internetradio is het belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips:

1. Verbind de receiver via een ethernetkabel in plaats van wifi om een stabielere internetverbinding te creëren.

2. Maak gebruik van een externe antenne voor een nog beter signaal.

3. Maak gebruik van de verschillende filters om gericht te zoeken naar jouw favoriete radiostations.

4. Maak gebruik van de mogelijkheid om jouw favoriete radiostations op te slaan voor snel en gemakkelijk gebruik.

Conclusie

Met de komst van internetradio is het mogelijk om het luisteren naar muziek naar een hoger niveau te tillen. Met een receiver met internetradio heb je de mogelijkheid om duizenden radiostations van over de hele wereld te beluisteren. Door rekening te houden met de juiste aansluitingen en de gebruiksvriendelijkheid kun je optimaal genieten van deze technologie.

Veelgestelde vragen

1. Kunnen receivers met internetradio ook cd’s afspelen?
Ja, sommige receivers met internetradio zijn voorzien van een cd-speler.

2. Moet ik een speciale antenne kopen om het signaal te versterken?
Nee, een normale antenne volstaat in de meeste gevallen wel. Je kunt echter wel een externe antenne gebruiken voor een beter signaal.

3. Zijn alle radiostations gratis te beluisteren?
Ja, de meeste radiostations op internetradio zijn gratis te beluisteren.

4. Kan ik een receiver met internetradio ook bedienen via een app?
Ja, sommige receivers bieden de mogelijkheid om deze te bedienen via een app.

5. Moet ik een abonnement afsluiten om naar internetradio te luisteren?
Nee, in de meeste gevallen kun je gratis naar internetradio luisteren. Er zijn echter ook betaalde abonnementen waarbij je toegang hebt tot meer zenders en functies.