Ray Ban Wayfarer

Waarom is het dragen van een zonnebril verstandig?

Er zijn periodes geweest dat zonnebrillen opzetten not-done was. Tegenwoordig echter zien we veel meer het nut van een zonnebril in en zetten we deze dan ook regelmatig op. Een zonnebril is onderdeel geworden van onze outfit. Of je de bril nu op je neus zet of op je hoofd, dit accessoire is immens populair geworden. Er zijn enorm veel kleuren, vormen en materialen zonnebrillen. Voor elk persoon is er een bril op de markt. Of je nu kind of volwassene bent.. Ray Ban Wayfarer is een goed voorbeeld van zonnebrillen met smaak en karakter. Duurzame brillen die jaren mee gaan.

Voordelen dragen zonnebril

Te veel UV- en zonlicht kunnen de ogen beschadigen, mits we een goede zonnebril gebruiken. Hoorn- en netvlies dienen we te beschermen tegen zonlicht. Je ogen zijn één van de belangrijkste organen die je hebt. Wanneer, op vooral jonge leeftijd, te veel zonlicht op de ogen komt, kan dit op den duur vervelende oogklachten gaan geven. Dus ook kinderen zijn gebaat bij een zonnebril. Voor de 18e verjaardag kan UV licht niet goed door de jonge ogen worden gefilterd. Dit gebeurt pas tussen je 18e en 20e verjaardag.

Ray-Ban heeft ook voor de kleine meisjes en jongens de juiste zonnebrillen.

Vervelende ziektes voorkomen

De actuele zonnebrillen van Ray-Ban staan fantastisch en helpen ook nog eens vervelende oogziektes voorkomen. Zowel in de zomer als de winter (denk aan de wintersport) heb je een degelijke bril nodig. Ray-Ban heeft deze brillen in het assortiment. Elke zonnebril heeft karakter en een moderne uitstraling.

Oogziekten

Cataract (staar)

Kan worden voorkomen door een zonnebril te dragen, die 100% UV straling tegenhoud. Staar is vertroebeling van de lens van het oog en kan leiden tot slechtziendheid.

Maculadegeneratie (netvliesveroudering)

Het centrale deel van het netvlies kan afslijten doordat er te veel zonlicht op valt. Het gezichtsvermogen kan daardoor snel achteruit gaan.

Oogkanker

Een goede zonnebril kan helpen om oogkanker te voorkomen. Oogkanker kan zich ontwikkelen in het pigment van het oog. Opvangen van veel UV licht kan het risico vergroten.

100% bescherming

Ray-Ban geeft je ogen 100% bescherming tegen zonlicht en UV straling. Er wordt dan ook UV-bescherming op het label vermeld. Meestal lees je; 100% bescherming tegen UV-400