Puzzel Rolmat

Puzzelen is een fijne bezigheid voor jong en oud, en het liefst heb je daarvoor een mooie plek in huis gereserveerd. Maar soms heb je niet de luxe om de puzzel ongestoord te laten liggen, omdat er gewoonweg geen ruimte voor is. Dan biedt een puzzel rolmat uitkomst! In dit artikel lees je alles over deze handige puzzelaccessoire.

Wat is een puzzel rolmat?

Een puzzel rolmat is een opgerolde mat waarop je je puzzel kunt leggen. Wanneer je klaar bent met puzzelen, rol je de mat op met de puzzel er nog op, waardoor je deze gemakkelijk op kunt bergen zonder dat het puzzelwerk verloren gaat. De rolmat is over het algemeen gemaakt van stof, maar er zijn ook plastic varianten verkrijgbaar. Meestal kun je een puzzel rolmat sluiten met een ritssluiting of klittenband, zodat de puzzel die erop ligt niet verschuift als je de mat verplaatst.

Welke voordelen biedt een puzzel rolmat?

Een puzzel rolmat biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere manieren van puzzelen. Allereerst kun je met een puzzel rolmat flexibeler omgaan met de ruimte die je in huis hebt. Als je bijvoorbeeld geen extra tafel hebt om de puzzel op te leggen, of je wilt het puzzelen afwisselen met het gebruik van de tafel, dan kun je met een puzzel rolmat eenvoudig verplaatsen en opbergen. Zo kun je de puzzel even aan de kant schuiven als je de tafel voor andere doeleinden wilt gebruiken, om vervolgens weer snel verder te gaan waar je gebleven was.

Daarnaast beschermt een puzzel rolmat je puzzelwerk tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan stof, vuil of huisdieren die je puzzel misschien wel interessant vinden om mee te spelen. Zo voorkom je dat je telkens opnieuw moet beginnen en dat de puzzel er minder mooi uitziet dan toen je eraan begon. Ook kun je met een puzzel rolmat voorkomen dat de puzzelstukjes door elkaar raken wanneer je de puzzel verplaatst, omdat de stukjes op hun plaats blijven zitten op de mat.

Daarnaast is een puzzel rolmat ook ideaal voor puzzelliefhebbers die niet alle tijd van de wereld hebben om een puzzel af te maken. Met een rolmat kun je de puzzel loslaten wanneer dat nodig is, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de puzzel uit elkaar zal vallen. Je kunt dus stap voor stap aan de puzzel werken, zonder je druk te maken dat je de puzzel moet afronden in één keer. Dit maakt puzzelen een stuk relaxter en leuker.

Hoe kies je een geschikte puzzel rolmat?

Heb je besloten dat een puzzel rolmat iets voor jou is? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten bij het uitzoeken van een geschikte mat. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de puzzel die je wilt maken en het formaat van de rolmat. Zorg ervoor dat de mat groot genoeg is voor de puzzel die je wilt maken. Verder is het belangrijk om te kijken hoe stevig de mat is, en of je deze eenvoudig kunt opbergen. Ten slotte is ook het sluitsysteem belangrijk om op te letten, en dan met name of deze stevig genoeg is om de puzzel op zijn plaats te houden als je deze verplaatst.

Welke puzzel rolmat is de beste?

Er zijn verschillende puzzel rolmatten op de markt, van verschillende merken en prijsklassen. Een van de bekendere merken is Jumbo. Zij bieden een puzzel rolmat aan die geschikt is voor puzzels tot en met 1000 stukjes en voorzien is van een stevig sluitsysteem en stevige stof. Andere merken die bekend staan om hun kwalitatieve puzzel rolmatten zijn Ravensburger, Educa en Schmidt.

Conclusie

Een puzzel rolmat is een handige accessoire die het puzzelen een stuk makkelijker en flexibeler maakt. Met een rolmat hoef je je geen zorgen te maken dat je puzzelwerk wordt verstoord, en kun je flexibel omgaan met de beschikbare ruimte in huis. Let bij het uitzoeken van een rolmat op de grootte, stevigheid en het sluitsysteem. Kies een puzzel rolmat van goede kwaliteit, en maak je puzzelervaring nog leuker en relaxter.