Printers single function printer


De aanschaf van een printer kan voor sommige mensen een lastige keuze zijn, gezien het aanbod van diverse printers op de markt. Eén type printer dat altijd een goede keuze is, is de single function printer. In dit artikel leggen we uit waarom dit zo is en waar je op moet letten bij het kopen van een single function printer.

Wat zijn single function printers?

Een single function printer is een printer die gemaakt is om slechts één taak uit te voeren: printen. In tegenstelling tot een all-in-one printer die vaak ook kan scannen, kopiëren en faxen, is een single function printer slechts bedoeld om te printen. Dit zorgt ervoor dat deze type printers vaak niet alleen simpeler zijn in gebruik, maar ook goedkoper in aanschaf.

Voordelen van single function printers

Er zijn diverse voordelen aan het gebruik van een single function printer. Zoals hierboven al gezegd, zijn deze printers vaak eenvoudiger in gebruik. Maar er zijn meer voordelen:

Kwaliteit

Doordat single function printers alleen bedoeld zijn om te printen, is er vaak meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de afdrukken. Dit resulteert meestal in scherpere en helderdere afdrukken.

Snelheid

Omdat single function printers slechts één taak hebben, zijn ze vaak sneller in gebruik dan all-in-one printers. Dit komt omdat de processor in de printer alleen hoeft te focussen op het uitprinten van het document en niet op andere functies.

Kosten

Een van de grootste voordelen van single function printers is dat ze vaak goedkoper zijn in aanschaf dan all-in-one printers. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die alleen hoeven te printen en geen gebruik hoeven te maken van andere functies.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een single function printer?

Bij het aanschaffen van een single function printer zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat je de beste printer aanschaft voor jouw gebruik.

Type printer

Er zijn verschillende types single function printers op de markt, waarvan laser- en inkjetprinters de meest gangbare zijn. Bedenk goed welk type printer het beste past bij jouw gebruik.

Printkleur

Denk na over of je zwart-wit printen voldoende vindt of ook kleur nodig hebt. Een kleurenprinter is vaak duurder in aanschaf en in gebruik.

Pagina-per-minuut

Als je veel documenten moet printen, is het belangrijk om te letten op de pagina-per-minuut capaciteit van de printer.

Connectiviteit

Sommige printers bieden draadloze connectiviteit aan, zodat je ook vanaf je smartphone of tablet kan printen.

Prijs

Een belangrijke factor bij het aankopen van een printer is de prijs. Bepaal van tevoren je budget en kijk welke printer binnen je budget past.

Conclusie

Een single function printer is een goede keuze als je alleen hoeft te printen. Het is een goedkopere optie dan all-in-one printers en biedt vaak betere kwaliteit en snelheid. Let bij het kopen van een single function printer wel goed op het type printer, printkleur, pagina-per-minuut capaciteit, connectiviteit en prijs.

Veelgestelde vragen

1. Is een single function printer duur in gebruik?
– Dit hangt af van het type printer dat je aanschaft. Een laserprinter is vaak goedkoper in onderhoud dan een inkjetprinter.

2. Hoe zit het met de printcapaciteit van single function printers?
– Dit verschilt per printer. Kijk goed naar de specificaties van de printer om te zien hoeveel pagina’s er per keer kunnen worden geprint.

3. Is een single function printer geschikt voor zakelijke doeleinden?
– Dit hangt af van het soort werk dat er gedaan wordt. Voor kleinere bedrijven kan een single function printer voldoende zijn, maar voor grotere bedrijven is het vaak handiger om te kiezen voor een all-in-one printer.

4. Kan ik ook vanaf mijn smartphone of tablet printen met een single function printer?
– Sommige single function printers bieden draadloze connectiviteit aan, waardoor het mogelijk is om vanaf je smartphone of tablet te printen.

5. Hoeveel moet ik ongeveer uitgeven voor een goede single function printer?
– Dit hangt af van het type printer dat je aanschaft en jouw budget. Over het algemeen zijn single function printers goedkoper in aanschaf dan all-in-one printers. Wil je een goede printer kopen, dan moet je rekening houden met een bedrag tussen de €50 en €200.